Voorbeschouwing Achilles Veen – sv DFS

Zaterdag 15 september staat voor Achilles Veen 1 alweer de derde wedstrijd van de competitie op het programma. De eerste wedstrijd werd thuis met 2-1 gewonnen van Nootdorp dat knap weerstand bood, maar uiteindelijk toch het hoofd moest buigen. Een week later mochten de manschappen van Giovanni Franken het opnemen tegen Jong FC Den Bosch in stadion De Vliert. Daar stond echter een tegenstander van een heel ander kaliber op Achilles Veen te wachten en het Veense vlaggenschip verloor dan ook vrij kansloos met 4-1.

Aanstaande zaterdag dus een uitgelezen mogelijkheid om in een thuiswedstrijd weer de rug te rechten en de punten in Veen te houden. Tegenstander DFS uit Opheusden is nog ongeslagen, maar staat dankzij twee gelijke spelen toch onder Achilles Veen. Beide ploegen troffen elkaar vier maal eerder. Bij alle wedstrijden kon de thuisploeg de overwinning vieren, dus laten we hopen dat dat nu ook het geval zal zijn.

Sv DFS is een in 2001 opgerichte fusieclub die het eerste seizoen uitkwam in de 3e klasse, degradeerde naar de 4e klasse, maar daarna een mooie opmars heeft gemaakt en dit seizoen voor het 4e jaar in de clubgeschiedenis uitkomt in de Hoofdklasse. Sinds 2016 staat de Schotse oud-prof Scott Calderwood aan het roer bij de club uit Opheusden.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven.