Ook koploper kan zegereeks VR1 niet doorbreken!

Het belang van deze wedstrijd was ontzettend groot, een echte 6 punten wedstrijd. Wie deze wedstrijd zou winnen zou praktisch het kampioenschap binnen handbereik hebben. De verliezer haakt af en zou moeten hopen op een foutje. Dit is DE wedstrijd van het seizoen. Verder niet teveel druk hoor. Want al zouden we verliezen, kunnen we de volgende keer nog winnen, aangevuld door een teamgenoot, maar als we winnen kunnen we de volgende keer nog verliezen. Wie hier nu de optimist en wie hier nu de pessimist is valt over te discussiëren.

Nachtenlang lagen enkelen dames al wakker voor deze wedstrijd “ik denk er heel echt heel de dag aan” hoorden we op maandagavond al. Flink wat zenuwpoepjes passeerden de snap revue zaterdagochtend. Aangekomen op het voetbalveld waren sommigen irritant, druk en zenuwachtig.

De tegenstander van vandaag GRC’14 was naast ons de enige ploeg zonder verliespunten. Wel hebben zij 2 wedstrijden meer gespeeld en daarom 6 punten meer. Vandaag dus de kans om die voorsprong zonder een wedstrijd in te halen, die voorsprong te halveren.

De opstelling van vandaag was als volgt. Achterin wederom geen verassingen met Nicole op goal en voor haar Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld van links naar rechts Charlotte, Linde, Tabitha en Mandy. Voorin stond het duo Mirte vR en Shanna. Op de bank begonnen Mirte H en Charlotte van de MO15. Ook Kiki had vandaag een sportieve outfit aangetrokken.

We schrokken er blijkbaar zo van dat we vandaag echte tegenstand hadden, dat we na 1 minuut al tegen een achterstand aankeken. Vandaag zou het niet halve bak gaan lukken, dus gooiden we er een schepje bovenop.

Heel lang hoefden de toeschouwers op de volgestroomde tribunes niet te wachten op de gelijkmaker. De keepster van GRC trapte de bal uit en kreeg hem 2x zo hard terug. Raïsa won het luchtduel op de middenlijn en met haar karakteristieke karate kick knalde ze de bal naar voren. Rond de 16 dreigde de bal stil te blijven liggen, maar Shanna was zo vriendelijk de bal een duwtje in de goeie richting te geven. De bal leek houdbaar, maar niks bleek minder waar voor de keepster van GRC. 1-1

Achilles bleef stormen en ook de voorsprong liet niet lang op zich wachten. Het middenveld werd compleet gedomineerd door dynamische duo en ook in deze aanval toonden ze zich competent. Linde verstuurde een heerlijke steekbal op Shanna, die op haar beurt Tabitha volledig vrij zag staan op de 5 meter. Tabitha had (net als de reclames van Nivea) iets te veel rust, maar uiteindelijk caramboleerde de bal toch tegen de touwen. 2-1!

De wedstrijd speelde zich op dit moment alleen op de helft van GRC af en de Giessenaren, Rijksikse, waar ze ook allemaal vandaan komen, liepen achter de feiten aan. Ook in de volgende aanval konden ze het tempo niet helemaal bijbenen. Weer was het Linde die voor een opening zorgde met een steekbal op Mirte vR en die zette het op een lopen. De voorzet kwam perfect tussen keeper en verdediging in en daar dook Shanna op om het laatste tikje te verzorgen. 3-1!

10 minuten voor de rust begon er een periode van rommelig voetbal, een tegendoelpunt en vooral veel gezeik. Want het is heel gek dat als de keepster de bal loslaat iemand hem probeert weg te trappen, en de achterhoede heeft een veel betere hoek dan de grens/scheidsrechter om te zien of het buitenspel is of niet. Daarbij is het helemaal van de zotte dat als je op de bal gaat liggen, je tegenstander je niet eerst netjes overeind helpt alvorens de bal te willen spelen. Maar goed, eigen schuld, had je maar niet moeten degraderen.

Na de rust bleef het spel vooral heel rommelig, maar had Achilles de beste kansen. De beslisser wou echter niet vallen en dan hoeft 1 uitbraak van de tegenstander maar raak te zijn voor de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd viel die uiteindelijk dan toch. Vanuit een corner kopte Linde de bal door en haal Mirte H verwoestend uit door de wirwar van mensen. De bal vloog over de krijtlijn (en tussen de palen) en de opluchting nam zijn plaats op de Hanen Weide. 4-2!

GRC probeerde nog wat te forceren maar kon geen potten meer breken en ook werden enkele grote kansen op de 5-2 vakkundig om zeep geholpen. Achilles VR1 zet hiermee een grote stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en een bal is rond, het gras is groen, etc.

Volgende week komt Woerkum op bezoek om 11:30.