Achilles Veen 1 doet goede zaken tegen Jodan Boys

Zaterdag 27 januari stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma tegen Jodan Boys uit Gouda. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld met weinig spektakel die uiteindelijk wel terecht door Achilles Veen werd gewonnen met 2-0.

Achilles Veen begon met dezelfde 11 namen in de basis als vorige week tegen ’s-Gravenzande. Namelijk: Jamil Kools, Freek Langermans, Bas van Loon, Maarten Boddaert, Sezer Sulun, Joep van den Ouweland, Theo Martens, Ayden Kuipers, Toby Tan, Brian Peters en Sen Aerts.

Al snel na de aftrap lukt het Jodan Boys om gevaarlijk te worden. Nadat Joep van den Ouweland het voor Achilles Veen van afstand had geprobeerd was het al in de 4e minuut Jodan Boys dat zeer gevaarlijk kon worden. Een schot van net buiten het strafschopgebied belandde buiten bereik van Jamil Kools op de binnenkant van de paal. Daarmee was het gevaar nog niet geweken, aangezien de bal terug kaatste het veld in. De rebound werd echter naast geschoten.

Achilles Veen was wakker geschud en nam meteen het initiatief over. Jodan Boys liet zich terug zakken en liet Achilles Veen komen. In het eerste halfuur lukt het Achilles Veen niet om door het hechte Goudse collectief heen te voetballen en blijft het bij niet echt gevaarlijke afstandsschoten van Joep van den Ouweland en Theo Martens.

Na een klein half uur spelen lukt het wel om een gaatje te vinden. Brian Peters stuurt Sen Aerts diep met een mooie steekbal. Het schot van de topscorer wordt echter gekraakt door de Goudse goalie. Snel daarna was het weer Brian Peters die diep gestuurd werd en gevaarlijk het strafschopgebied in kon lopen. Hij passeert zijn directe tegenstander en de keeper, maar die laatste krijgt het in een uiterste poging nog voor elkaar om Peters te vloeren. Resultaat is een strafschop voor Achilles Veen en een gele kaart voor de keeper. Strafschoppen zijn dit seizoen voor Veen echter geen zekerheidje meer te noemen. Na missers van Sezer Sulun, Sen Aerts (2x) en Joep van den Ouweland was het nu toch weer Sezer Sulun die mocht aanleggen en deze keer wel beheerst het net kon vinden. Zo kwam Achilles Veen na ruim een half uur spelen op een verdiende 1-0 voorsprong.

Na de 1-0 ging Achilles nog wat meer druk naar voren uitoefenen, maar voor rust werden hieruit geen grote kansen meer gecreëerd. Ruststand 1-0.

Na de rust duidelijk een getergd Jodan Boys binnen de lijnen. Ze proberen veel sneller druk te zetten op de Veense opbouw waardoor het allemaal wat slordiger wordt en er meer balverlies wordt geleden. Tot echte kansen voor Jodan Boys leidt dit echter niet.

Pas in de 83e minuut lukt het Achilles Veen weer een keer om gevaarlijk te worden. Het is weer Brian Peters die met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen loopt. Zijn schot in de korte hoek wordt echter gestopt de keeper van de gasten. Even later probeerde wederom Joep van den Ouweland het nog een keer van afstand. Deze keer ging zijn schot over het doel.

In de 90e minuut was daar dan eindelijk nog de kans voor Jodan Boys. Een goede voorzet werd echter recht op Jamil Kools gekopt die het nog spannend maakte door de bal los te laten. In tweede instantie weet hij gelukkig de bal alsnog te klemmen. Meteen uit de tegenstoot wordt de wedstrijd aan de andere kant beslist. De jarige Sen Aerts weet over de rechter kant door te breken en de achterlijn te halen. Na zijn prima voorzet komt Brian Peters goed voor zijn tegenstander en tikt beheerst de 2-0 binnen. Daarmee was het gespeeld en snel daarna blies scheidsrechter Shukrula op haar fluit voor het einde van de wedstrijd.

De concorrentie

Gezien de resultaten op de andere velden kunnen we rustig zeggen dat het voor Achilles Veen een perfecte middag was. Koploper Noordwijk ontving thuis nummer twee SteDoCo. Deze wedstrijd eindigde in 0-0 nadat de gastheren in de slotminuut nog een strafschop misten. Nummer 3 Ter Leede mocht op bezoek bij Zwaluwen in Vlaardingen en kreeg daar met 2-0 ‘op de broek’. Hiermee is Achilles Veen dus 2 punten ingelopen op Noordwijk en Stedoco en zelfs 3 punten op nummer 3 Ter Leede.

Overige uitslagen Hoofdklasse A: RVVH – HSV Hoek 1-3, Nootdorp – Argon 1-0, Smitshoek – Rijsoord 2-1, FC Rijnvogels – ’s-Gravenzande 3-1, AFC – AVV Swift 0-1.

Volgende week

Zaterdag 3 februari heeft Achilles Veen een hogere plaats op de ranglijst in eigen hand. Het mag dan op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim. Ter Leede staat evenals Stedoco 1 punten boven Achilles Veen. We kunnen toch wel spreken van echte topper in de Hoofdklasse A. Aanvang in Sassenheim: 14:30 uur.