Voorbeschouwing Ter Leede – Achilles Veen

Zaterdag 3 februari mag Achilles Veen in Sassenheim gaan proberen om de goede lijn van na de winterstop door te trekken.

Na een uitoverwinning in ’s-Gravenzande en een thuisoverwinning tegen Jodan Boys moet het gevoel voor een resultaat in Sassenheim goed zijn. Voor thuisploeg Ter Leede geldt precies het tegenovergestelde. In de laatste twee wedstrijden werd 0 keer gescoord en 5 keer een tegendoelpunt geïncasseerd met als resultaat 0 punten. Thuis tegen Rijnvogels werd het 0-3 en uit tegen Zwaluwen 2-0. Ter Leede zal dus extra gebrand zijn op een goed resultaat om het tij te keren.

Mede door deze resultaten van de afgelopen 2 zaterdagen ziet het er voor Achilles Veen weer een stuk rooskleuriger uit. Voor de winterstop leek de top drie volledig uit het zicht verdwenen, en na twee wedstrijden gespeeld te hebben is de achterstand op de nummers 2 en 3 nog maar 1 punt. Koploper Noordwijk heeft ondanks het gelijkspel tegen SteDoCo afgelopen week toch nog een voorsprong van 6 punten op SteDoCo en Ter Leede en dus 7 punten voorsprong op Achilles Veen. Er staat dus weer genoeg op het spel aanstaande zaterdag!

Ook de onderlinge resultaten uit het verleden spreken in het voordeel van Achilles Veen. Vorig seizoen werd er door Achilles Veen 2 keer gewonnen van Ter Leede. Ondanks die 2 overwinningen wist Ter Leede toch boven Achilles te eindigen op een tweede plaats. Ook de ontmoeting in Veen van dit seizoen werd door Achilles Veen gewonnen met 2-1. Achilles Veen mag zichzelf dus gerust een ‘angstgegner’ van Ter Leede noemen. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst!

We hopen op een sportieve wedstrijd in Sassenheim met uiteraard een goed resultaat voor de manschappen van Clemens Bastiaansen.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer B.J. Fikkert. Voor beide ploegen een bekend gezicht. Hij floot eerder dit seizoen al Noordwijk – Achilles Veen en Ter Leede – Noordwijk.

Adres Sportpark Roodemolen
Roodemolenweg 10
2171 AX  Sassenheim