Voorbeschouwing Achilles Veen – Jodan Boys

Zaterdag 27 januari mag Achilles Veen in een thuiswedstrijd aantreden tegen Jodan Boys uit Gouda. Na de domper van de doordeweekse bekeruitschakeling de ideale gelegenheid om de rug weer te rechten en een goed resultaat te halen.

De eerste onderlinge kennismaking tussen beide ploegen dateert van 24 mei 2008. Voor Achilles Veen een beroerde eerste ontmoeting aangezien er op neutraal terrein in Heerjansdam werd verloren om een plaats in de Hoofdklasse. De sfeer rond die druk bezochte wedstrijd zal ons wel nog lang bijblijven.

De statistieken van het recente verleden spreken meer in het voordeel van Achilles Veen. Van de laatste 7 ontmoetingen wist Jodan Boys er zelfs geen een te winnen. Dit lukte Achilles Veen wel 5 keer met als meest recente overwinning de uitwedstrijd van dit seizoen op 30 september 2017. In Gouda werd het na een goede wedstrijd 0-2 voor de mannen van Clemens Bastiaansen.

Als we naar de ranglijst kijken zien we dat Jodan Boys een stabiele middenmoter is, maar het gat naar beneden is niet heel groot. De gasten uit Gouda moeten dus oppassen om niet naar beneden af te zakken. Achilles Veen zal de 3 punten ook hard nodig hebben om aansluiting te houden bij de top 3 van de competitie.

We wensen onze gasten alvast een goede reis naar Veen en kijken uit naar een mooie wedstrijd op Sportpark De Hanen Weide. De wedstrijd staat onder leiding van mevrouw Shukrula uit Alkmaar en begint om 14:30 uur.