Voorbeschouwing Achilles Veen – Capelle

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 5 september wordt er dan eindelijk weer competitievoetbal gespeeld op De Hanen Weide! Achilles Veen 1 mag de competitie beginnen met een thuiswedstrijd tegen vv Capelle uit Capelle a/d IJssel.

Capelle is opgericht in 1930 en heeft ongeveer 900 leden. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar slechts een maal. Op de Hanen Weide werd Achilles Veen op de counter met 1-2 verslagen door de Capelse bezoekers. Achilles Veen was voetballend de sterkste ploeg, maar wist de vele kansen niet om te zetten in meer dan 1 doelpunt. Laten we hopen dat de voorwaartsen dit seizoen scherper beginnen!

Achilles Veen heeft een prima voorbereiding achter de rug. Er werd langzaam naar een basisteam gewerkt, wat inmiddels voor een groot gedeelte lijkt te staan. Wel is de selectie aan de smalle kant, mede door het plotselinge vertrek van Kenny Anderson, maar wie weet tovert de technische commissie nog wel een versterking uit de hoge hoed.

Voetballend zag het er bij de equipe van John Karelse in ieder geval aardig uit en vooral de resultaten tegen Halsteren (3-1 winst), Gemert (1-0 winst), Kozakken Boys (1-1) en NWC (5-0 winst) zijn veelbelovend.

Onze gasten uit Capelle stonden bij het afkappen van het afgelopen seizoen net boven de gevarenzone en zullen voor dit seizoen toch hopen wat plaatsen hoger mee te strijden. In de TOTO KNVB beker wist Capelle ook eenvoudig de volgende kwalificatieronde te bereiken. Ze rekenden met 4-0 af met Derde Divisionist Hoogland. Een knap resultaat!

De doelstellingen voor Achilles Veen lijken duidelijk te zijn. John Karelse liet al een aantal keren optekenen dat Achilles Veen vol voor promotie naar de Derde Divisie gaat! Er kunnen er echter maar een paar promoveren en er zijn meer kapers op de kust. Eenvoudig zal de klus niet zijn, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

De wedstrijd begint zaterdag op De Hanen Weide om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bram Augustin uit Haarlem. We willen iedereen er nogmaals op wijzen om wanneer mogelijk thuis een Corona Registratie Formulier in te vullen. We kunnen nog steeds maximaal 500 toeschouwers toelaten op ons sportpark, dus zorg dat je op tijd bent als je niets van de wedstrijd wil missen!