Thomas de Man schiet Achilles Veen naar driepunter in Barendrecht

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 26 september speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Achilles Veen was de favoriet en wist dit uiteindelijk ook waar te maken door met 3-6 te winnen.

De wedstrijd begon om 14:30 uur in een zonovergoten Barendrecht. Achilles Veen zocht meteen de aanval en al in de tweede minuut bracht dit de groen-witten op voorsprong. Mats van Huijgevoort mocht aanleggen met een vrije trap en probeerde deze bij de tweede paal neer te leggen. Zijn voorzet werd echter door niemand geraakt en viel zo buiten bereik van de Barendrechtse doelman in de verre hoek binnen.

Ook na de vroege voorsprong bleef Achilles Veen de aanval zoeken. Dit leidde in de 19e minuut tot een verdubbeling van de voorsprong. Thomas de Man schiet met een schuiver knap de 0-2 binnen.

Nog voordat er een half uur gespeeld is doet de thuisploeg wat terug. In de 28e minuut wordt het 1-2. Teun Sebregts weet echter al snel de marge van 2 te herstellen. Al in de 29e minuut staat het 1-3.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld. Achilles Veen liet zich terugdrijven en thuisploeg Smitshoek ging op zoek naar doelpunten. Achilles Veen heeft het lastig en in de 61e minuut valt de 2-3. Ook daarna blijft Smitshoek de aanval zoeken en lijkt Achilles Veen het echt lastig te hebben. In de 71e minuut leidt dit tot de 3-3, maar dan krijgt Thomas de Man het op zijn heupen.

Achilles Veen komt weer aan voetballen toe en weet weer flink wat kansen te creëren. In de 74e minuut maakt Thomas de Man er met zijn tweede van de middag 3-4 van. Dit was Thomas echter niet genoeg, want in de 87eminuut mag hij ook nog de 3-5 binnen schieten.

En alsof dat nog niet genoeg is schiet wederom Thomas de Man in de laatste minuut ook nog eens de 3-6 binnen.

Een wedstrijd waarin Achilles Veen het toch zeker een half uur lastig had, maar uiteindelijk gaan de punten toch verdiend mee naar Veen. Vooral door toedoen van matchwinnaar Thomas de Man met 4 doelpunten.

Jan Schimmel, Zain Moghal (68’ Rico Geeroms) Thijs van den Berg, Mats van Huijgevoort, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts (61’ Niek Wilborts) Maarten Boddaert, Bart Westerlaken, Remon Koenen, Thomas Schilders (89’Ousmane Traore), Thomas de Man

Trotse koploper ARC is koploper af na een oorwassing op bezoek bij Jodan Boys: 5-0! ’S-Gravenzande heeft nog de volle buit na een 5-0 thuisoverwinning op Scherpenzeel.
Overige uitslagen:
Capelle – Achilles ’29 3-1, Poortugaal – SC Feyenoord 3-3, DHSC – Spijkenisse 5-1 en DUNO – Rijsoord 4-0. Zwaluwen – Rijnvogels is afgelast.

Zaterdag 3 oktober speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat DHSC uit Utrecht. Er wordt op De Hanen Weide om 14:30 uur afgetrapt.