Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 26 september staat voor Achilles Veen de tweede uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Achilles Veen is te gast bij Smitshoek in Barendrecht.

Smitshoek is in de afgelopen jaren bijna altijd een lastige tegenstander gebleken voor Achilles Veen. Van de afgelopen 12 ontmoetingen wist Achilles Veen er ‘slechts’ drie te winnen. Vorig seizoen werd thuis (laatste wedstrijd voordat het seizoen werd afgebroken) nog met 2-0 gewonnen, maar in november vorig jaar, tijdens de uitwedstrijd, kwamen de manschappen van Karelse niet verder dan een 1-0 verlies. Er werden die wedstrijd weliswaar verschrikkelijk veel kansen gecreëerd door de ‘groen-witten’, maar het net werd niet gevonden. Achilles Veen kan voor aanstaande zaterdag alleen maar hopen op hetzelfde spelbeeld, maar dan met scherpe voorwaartsen!

De gastheren draaiden vorig seizoen prima mee in de Hoofdklasse A en stonden 3 punten achter Achilles Veen bovenin de grote middenmoot. Dit seizoen hebben de ‘oranje-zwarten’ in drie wedstrijden ‘slechts’ drie punten kunnen verzamelen. De driepunter werd behaald door een 1-2 zegen bij nieuwkomer Scherpenzeel. Een week later werd thuis met 0-3 verloren van koploper ARC en afgelopen zaterdag werd de lastige uitwedstrijd tegen Rijnvogels met 3-2 verloren. Daar hoeven de Barendrechters zich niet voor te schamen, maar ze zullen erop gebrand zijn aanstaande zaterdag de drie punten in eigen huis te houden.

Er wordt zaterdag op Sportpark Smitshoek om 14:30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel.

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993 BZ BARENDRECHT