VR1 wind(t) er geen doekjes om in Waalwijk

Sinds het laatste verslag hebben we 19 januari een makkelijke overwinning behaald in op SSC en zijn we 2 februari keihard op onze bek gegaan in Andel. Het ambitieuze plan voor deze wedstrijd was dan ook ‘met 7 doelpunten meer winnen dan Sparta’. Echter had Sparta deze dag ook een niet al te lastige tegenstander, dus kon dit plan ook over meerdere wedstrijden uitgesmeerd worden.

Wonder boven wonder is er niemand van de Heusdense brug afgeblazen onderweg naar Waalwijk. Waar het nog wel even wachten was op Mirte ‘mijn navigatie is niet geüpdatet’ van Roosmalen en haar passagiers, die de afslag naar Waalwijk gemist hadden.

Tijdens de bespreking hebben meerdere vrouwen hun kinderplannen een aantal jaar uitgesteld. Dat was zeker niet vanwege Eric zijn tactische bespreking, want deze heeft niemand verstaan dankzij een 1 meter korte losgeslagen maniak die zijn longen binnenstebuiten schreeuwde op de gangen van het RWB complex. Blijkbaar was er niemand die dit kind miste (begrijpelijk), want na 5 minuten voelde Eric zich toch geroepen om even een SSSTTT over de gang te laten gaan. Dit hielp toch een seconde of 10 en het was te hopen dat onze tegenstanders niet over hetzelfde doorzettingsvermogen beschikte want dan zou het nog een lastige middag worden.

De opstelling van vandaag was als volgt. Nicole op goal, linksback Raïsa, centraal Ingrid en Nena, rechtsback Romy. Het middenveld bestond van links naar rechts uit Mandy, Linde, Tabitha en Charlotte. Voorin stonden Mirte vR en Shanna. Mirte H begon op de bank en Sanne zou later aansluiten.

Op de openingstreffer hoefden we niet erg lang te wachten, in de 3de minuut wilde Mirte vR het spel verleggen. Deze bal leek onderschept te worden, maar de verdedigster van RWB raakte de bal compleet verkeerd en kwam recht bij Shanna in haar voeten. Hierdoor kon ze alleen op de keepster af en dus vrij simpel de 0-1 binnenwerken.

Hierna was het een minuut of 10 zoeken naar de juiste afstemming, maar vanaf toen vielen er 7 doelpunten in 16 minuten. Met een goal per 2.3 minuten ben je langer bezig met teruglopen naar eigen helft dan het voetballen zelf, maar we hadden wat in te halen qua doelsaldo. Het doelpuntenbal werd geopend door een fraaie pass van Ingrid die net over de verdedigster heen viel precies in de voeten van Shanna. Die stond al op de 5 meter lijn en die afstand bleek wel overbrugbaar. 0-2!

Toen was het de beurt aan Linde en Tabitha, die het middenveld van RWB helemaal scheel tikten en liepen. Want “WAAROM STAAN DIE 4 EN 9 HELE TIJD VRIJ”. Een combinatie door vanuit en centrum van het veld dwars door het hart van de verdediging eindige met een steekbal van Linde op Tabitha die van randje 16 de bal keurig in het hoekje plaatste. 0-3!

De vierde treffer was een erg merkwaardige, want na de 16de corner van dezelfde kant veroorzaakt door een fiks briesje, kwam de bal terecht op Linde haar hoofd. Zij kopte de bal echter recht in de handen van de keepster, die de bal klemvast had. Of nee toch niet, op een of andere manier liet ze de bal toch los en lag de 0-4 in het net!

Ook de 0-5 kwam uit een corner die ontmanteld leek te zijn. RWB werkte de bal weg, maar weer recht in de voeten van Shanna die net de corner had genomen. Met deze herkansing speelde ze de op de rand 16 vrijstaande Tabitha aan. Wederom perfect geplaatst met een mooie krul langs alle speelster die er nog stonden van de corner plaatste ze de bal in het net. 0-5!

De volgende goal viel ook uit een standaard situatie, deze keer een vrije trap. Het schot van Nena werd nog gered voor de keepster, maar zij sloeg de bal recht voor de voeten van Shanna. Veel makkelijker worden ze niet en dus plofte ook de 0-6 binnen!

Blijkbaar werden ze nog wel makkelijker, want met een stand van 0-6 kan je je gelukt wel eens beproeven, dus probeerde Shanna het eens met een schot van een meter of 20. Dit schot kon zeker gekwalificeerd worden als ‘een rollertje’, maar ook die kunnen blijkbaar verraderlijk zijn. Via het scheenbeen van de keepster rolde de bal zo door haar benen het doel in. 0-7!

Weer terug naar dezelfde corner, waar Shanna de grens al vaker had gezien dan haar directe tegenstandster. Deze keer kwam de bal recht op het hoofd van Nena die de bal kiezelhard achter de keepster kopte. 0-8!

Hierna ging orkaan Achilles even liggen, maar 5 minuten voor rust wakkerde ze toch weer aan. Een aanval uit het boekje, waar vanuit het middenveld de flanken werden gezocht. Linde gaf de bal mee aan Shanna die de inlopende mensen voor het uitzoeken had en Mirte H vond. Mee op gekomen vanuit het middenveld, verschalkte zij de keepster voor de 0-9!

1 minuut later werd zelfs een 0-10 stand bereikt voor de rust. Linde kwam opstomen door het hart van de verdediging en wilde de bal naar Mirte vR passen, maar er zat iemand tussen waardoor de bal naar de andere kan vloog en bij Shanna terecht kwam. Heel de verdediging, inclusief keepster was hierdoor uit positie en dus kon Shanna de bal ineens in het netje deponeren. 0-10!

Na de rust ging een deel van RWB over op anti-voetbal: schoppen, glijden en de bal zo ver mogelijk weg trappen. Jammerlijk dat ongeveer drie dissonanten de verder sportieve wedstrijd probeerde te verpesten. Achilles leek door te gaan waar ze gebleven waren want na 5 minuten viel ook de 0-11 binnen. Een vrije trap werd door Nena keihard in de haak van de verre hoek gerammeld!

Hierna was het voetbal niet meer om aan te zien en na wat concentratieverlies viel zelf de 1-11. Achilles zette nog even aan om de marge van 11 weer te herstellen. Op aangeven van Romy kon Sanne haar tegenstandster voorbij snellen en de bal in de korte hoek achter de keepster schieten. 1-12!

Wie een halfuur eerder naar huis is gegaan heeft zeker niks gemist en dus was de eindstand 1-12. Later bleek dat we hiermee de koppositie weer hebben heroverd omdat Sparta ‘maar’ met 0-4 heeft gewonnen! Beiden hebben nu een doelsaldo van +60, maar Achilles heeft meer doelpunten voor!