Voorbeschouwing Achilles Veen – Rijnvogels

Zaterdag 16 februari staat voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst is FC Rijnvogels.

FC Rijnvogels staat voor Fusie Club Rijnvogels. De club is in 2004 ontstaan uit een samensmelting van MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). De club begint in de eerste klasse en promoveerde in 2014 voor het eerst naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2016/2017 kwam de club uit in de Derde Divisie, maar daarin eindigde ze op laatste plaats. Vorig seizoen eindigde Rijnvogels in de Hoofdklasse A één plaats achter Achilles Veen op de zesde plaats.

Dit seizoen begon de Katwijkse ploeg goed en na de eerste periode stond Rijnvogels op de derde plaats. De tweede periode gaat het echter een stuk moeizamer, waardoor er na 9 wedstrijden slechts 8 punten zijn gehaald. Over het geheel gezien doen Rijvogels en Achilles Veen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen staan op 25 punten op een gedeelde 9e plaats. Wel heeft Rijnvogels een wedstrijd meer gespeeld.

Achilles Veen heeft de afgelopen weken de smaak te pakken. Thuis werd er met 4-2 gewonnen van Capelle. Een paar dagen later werd zondag-hoofdklasser Nuenen voor de beker met 5-0 verslagen en afgelopen zaterdag wist Achilles Veen toch vrij verrassend de Jodan Boys-trein te stoppen door in Gouda met 3-1 te winnen. De weg naar boven lijkt dus ingezet te zijn en wat zou het mooi zijn als daar zaterdag tegen Rijnvogels een goed gevolg aan gegeven zou kunnen worden. Er wordt prachtig weer voorspeld dus kom onze ploeg aanmoedigen!

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thijs Vonken uit Hulsberg. Pupil van de week is Luuk Verbeek uit onze JO8-1!

Na de wedstrijd staat u in de kantine een Hollandse Derde Helft te wachten, georganiseerd door ons derde elftal, met onder andere een optreden van zanger Danny Lit!