VR1 sluit voetbalspektakel winnend af!

Het is zaterdagochtend 09:58 als we al met 3 speelsters op de hanen weide staan te wachten op de rest van het team. Dan denk je, vandaag is een goede dag voor de boetepot. Echter niks is minder waar om 09:59 zien we de overige 8 speelsters allemaal tegelijk de trap bestijgen. De eerste wedstrijd na de winterstop, 11 vrouw, geen keepster en een aantal half geblesseerde speelsters. Gelukkig heeft wel iedereen er ontzettend veel zin in. Helemaal toen om 10:05 Rosa nog aan kwam lopen, 1 wisselspeelster als een geschenk uit de hemel.

Eenmaal aangekomen en omgekleed in Everdingen, stopte het gelukkig met regenen. Het 2de geschenk, wat kan er nu nog mis gaan. Helemaal toen we vlak voor de wedstrijd hoorde dat Nena klaar was met baarden snoeien en met volle vaart richting Everdingen kwam.

De opstelling begint met de grootste verassing van vandaag. De goal zou vandaag bewaakt worden door Raïsa. Haar eerste keer, maar na vele vliegende tackles en karate kid achtige manoeuvres, zal dit vast een eitje worden. Echter om te zorgen dat dit niet te vaak getest werd, stond er ook vandaag een verdediging op het veld. Rechtsback Romy, centraal Carola en Ingrid en linksback Emmie. Het middenveld werd van links naar rechts gevormd door Mirte H, Linde, Tabitha en Charlotte. Voorin stonden Mirte vR en Shanna.

Het goede voornemen dit jaar, niet binnen luttele secondes tegen een achterstand aankijken. Om het nog iets bonter te maken kwam Achilles zelfs vroeg op voorsprong. Een lange bal van achteruit kwam bij Shanna terecht, die zag haar medespits Mirte vR op snelheid liggen en dan weet je als tegenstander, die zie je nooit meer terug. Het enige wat dan nog moet gebeuren is een steekbal op maat en een ijskoude afronding. Dit was exact wat er gebeurde en Achilles hoefde vandaag een keer niet te proberen om een achterstand goed te maken. 0-1!

Even later maakte Everstein kennis met het nieuwe wapen van Achilles: “de rommelcorner”. Shanna legde de bal rond het 5-metergebied neer en daar viel de bal precies tussen een oerwoud van benen die wild om zich heen trapte. Gelukkig heeft Achilles de wildste van allemaal in huis en dus slaagde Charlotte erin om de beslissende trap te geven en het net te laten bollen. 0-2!

Ondertussen hadden we nog vrij weinig van Everstein gezien, maar daar kwam verandering in toen één van de snelle spitsen diep gestuurd werd. Everstein speelde de eerste echte aanval die ze hadden zo goed uit dat keepster Raïsa kansloos was. 1-2

Achilles haalde echter de spanning weer snel uit de wedstrijd, want daar was weer een corner. Ook deze keer kon de bal niet worden weggewerkt en ontstond er weer een scrimmage van formaat voor het doel. Weer bleek dat Achilles zich het beste profileerde in hysterische situaties toen Mirte vR de bal het laatste zetje over de doellijn gaf. 1-3!

Vlak voor rust was het helaas toch nog Everstein die de laatste klap uitdeelde. Raïsa zette haar hand nog wel tegen de bal, waardoor er naar eigen zeggen van alles van binnen kraakte. Het bleek alleen niet genoeg om de 2-3 tegen te houden.

Wat voor de rust zo goed ging, ging de 2de helft net iets minder. Na 10 seconde balverlies en na 30 seconde lag de bal in ons doel. 3-3

Zo snel kan je de voorsprong al weer kwijt zijn, zo snel kan je ook al op achterstand komen. Nog een halfuurtje te gaan met een comfortabele 4-3 achterstand. Inmiddels liep het grootste gedeelte van Achilles als een hijgend hert met de tong op de knieën, jammerlijk en vol zelfmedelijden over het veld te banjeren. Toch was iedereen het ermee eens dat we vandaag niet nog een plaats gingen zakken op de ranglijst.

Als echte strijders werden de duels weer gewonnen en Achilles nam de overhand. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. De opbouw van achteruit kwam bij Nena terecht, die opstoomde vanuit het middenveld. De verdediging had voorzien dat er een steekbal zou komen en voerde de buitenspelval vakkundig knullig uit waardoor Shanna alleen op de keepster af kon. De korte hoek is de kortste weg naar de goal en dat bleek ook weer bij de gelijkmaker. 4-4!

Dat Everstein het hierna volledig kwijt was, bleek wel toen Shanna op 30 meter afstand met de rug naar de goal volledig onderuit geschoffeld werd en Nena mocht gaan aanleggen voor een vrije trap. In de eerste helft heeft ze haar vizier scherp gesteld en dat bleek toen de bal precies in de winkelhaak verdween. 4-5!

Nog een kwartier te spelen met verzuurde benen en een tegenstander die nog een gelijkmaker probeert te forceren. Geen risico, vrouwen en kinderen eerst, weg is weg en dès voetbal waren veelgehoorde termen deze laatste bloedstollende minuten. Achilles wist de aanvallen van Everstein onschadelijk te maken en de drie punten binnen te slepen.

Hierdoor stijgt Achilles Veen VR1 naar een verdienstelijke 9de plek en zullen we na de carnaval aantreden tegen de nr. 2 MVV.