Achilles Veen 1 verliest spektakelstuk in Sassenheim

Zaterdag 3 februari mochten de manschappen van Clemens Bastiaansen op bezoek in Sassenheim voor een heuse topper in de Hoofdklasse A tegen het plaatselijke Ter Leede dat op de 3e plaats bivakkeerde. Het publiek kreeg een waar spektakelstuk voorgeschoteld waarin Ter Leede uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind trok.

De basisopstelling voor Achilles Veen was ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Dat betekent dat de volgende 11 namen aan de aftrap stonden: Jamil Kools, Freek Langermans, Bas van Loon, Maarten Boddaert, Sezer Sulun, Toby Tan, Ayden Kuipers, Joep van den Ouweland, Theo Martens, Brian Peters en Sen Aerts.

Na de aftrap van Ter Leede vloog Achilles Veen meteen uit de startblokken. Ter Leede begon aan de wedstrijd met veel ruimte achter de verdediging. Doordat Achilles Veen snel de diepte zocht kon het daar gevaarlijk worden. Dit leidde al in de 4e minuut tot de 1-0 van Sen Aerts die diagonaal binnen kon schieten in de verre hoek.

Na de 1-0 veranderde er niets aan het spelbeeld. Achilles Veen bleef gevaarlijk via diepe ballen en Ter Leede had geen antwoord. Al in de 9e minuut was daar de 2-0 voorsprong. Achilles kwam op het middenveld wat gelukkig (via de scheidsrechter) in balbezit en zocht meteen weer de diepte. Sen Aerts werd diep gestuurd en legde perfect bij de tweede paal af op Ayden Kuipers die simpel de 2-0 kon binnen schieten.

Pas na de 2-0 kwam Ter Leede voor het eerst aan voetballen toe en dit leidde al in de 19e minuut tot de aansluitingstreffer. Marc de Kruijs kan ongehinderd vanaf het middenveld doorstomen richting het Veense doel en uiteindelijk maakt hij schitterend de 1-2.

Meteen na de aftrap zoekt Achilles Veen weer de aanval, maar de diep gestuurde Sen Aerts krijgt de bal niet onder controle. Ook Ter Leede laat zich weer gelden. Jamil Kools moet zich strekken voor een schot in de korte hoek. Na een klein half uur spelen wordt door Achilles Veen weer de ruimte achter de defensie van Ter Leede gezocht. Brian Peters gaat diep en probeert de bal bij de volledig vrij staande Sen Aerts te krijgen, maar deze word nipt onderschept.

Juist op het moment dat iedereen staat de wachten tot de gelijkmaker valt is het weer Sen Aerts die toeslaat met zijn 15e van het seizoen. Het is de 35e minuut als Ayden Kuipers de bal knap weet te veroveren op het middenveld. Hij stuurt Brian Peters diep en deze weet wederom perfect Sen Aerts te bedienen. Hij brengt de stand op 1-3 wat tevens de ruststand is.

In de tweede helft verschijnt er een volledig ontketent Ter Leede in het veld. Alles wordt afgejaagd en Achilles Veen komt totaal niet meer aan voetballen toe. Zo ook in de 52e minuut als de bal wat makkelijk wordt verspeeld op het middenveld. Om dit te corrigeren moet Sezer Sulun uiteindelijk een overtreding maken binnen het strafschopgebied waarop de scheidsrechter de bal terecht op stip legt. De strafschop wordt benut en het is 2-3. Sezer Sulun krijgt daarna nog een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

Ook na de 2-3 verandert het spelbeeld niet. Achilles Veen komt niet meer in het spel voor en kan alleen nog maar proberen tegen te houden. Uiteindelijk volgen de 3-3 en de 4-3 elkaar op in de 75e en de 79e minuut.

Clemens Bastiaansen probeert daarna het tij nog te keren door het inbrengen van Thijs van den Berg en Jorik Mijnhijmer voor Joep van den Ouweland en Sezer Sulun. Maarten Boddaert wordt nog als stormram naar voren gestuurd. Er wordt door Achilles Veen nog wat aangedrongen, maar een echte vuist kunnen ze niet meer maken. Ook Sem van der Pijl mag nog invallen voor Toby Tan, maar die wissel mocht niet meer baten.

Zo verspeelt Achilles Veen een 3-1 voorsprong in een tweede helft waarin het totaal onmachtig was tegen een ontketent Ter Leede.

De concurrentie

Zo goed als de zaken vorige week voor Achilles Veen uitpakten, zo slecht was het deze week. Alle concurrenten wisten 3 punten te pakken. Koploper Noordwijk won met 0-4 bij Swift. Nummer 2 SteDoCo won met 3-1 tegen Smitshoek. Inmiddels moeten we voor concurrenten helaas ook weer naar beneden kijken. HSV Hoek wist Achilles Veen door de 2-1 winst tegen Zwaluwen tot 1 punt te naderen.

Overige uitslagen: Argon – RVVH 1-0, Rijsoord – Rijnvogels 1-3, Jodan Boys – AFC 2-1 en FC ’s-Gravenzande – Nootdorp was afgelast.

Volgende week

10 februari is Achilles Veen 1 vrij in verband met de carnaval. Donderdag 8 februari mag Achilles Veen uit op eerherstel tegen WNC in Waardenburg om 20:00 uur. Deze wedstrijd staat in het teken van de EM-Cup van Regio-Voetbal.

17 februari mag Achilles Veen zich opmaken voor de volgende topper. We krijgen dan op De Hanen Weide SteDoCo op bezoek.