VR1 schiet zich met ‘zas’ uit 2 uit degradatiezorgen!

De eerste wedstrijd na de winterstop was een inhaalwedstrijd tegen Vuren. Op dat moment stonden zij op de 10de plek en wij op de 11de. Een heuse degradatiekraker dus om 2020 mee te beginnen. Zoals een echte degradatiekraker beaamt ook met ontzettend slecht voetbal, niet om aan te gluren, maar met des te meer spanning.

Achilles kwam op een 1-0 voorsprong nadat zij een corner mochten nemen. Deze werd afgewend door Vuren en zij dachten daarna massaal aan de counter, ze misten alleen 1 ding, de bal. Deze was bij Romy terecht gekomen en die haalde ineens uit, de bal vloog over de keepster heen en plofte zo in het netje.

Vuren kwam voor rust echter nog terug tot 1-1 en met deze stand gingen we dan ook de rust in. Na de rust had Achilles de wedstrijd stevig in handen en kwam Vuren bijna niet meer van de eigen helft af. De resulteerde eindelijk in de bevrijdende 2-1. De bal werd veroverd op de middenlijn en een messcherpe counter volgde. Shanna schudde letterlijk wat tegenstanders van haar af en bediende Iris, die op haar beurt een bijna perfecte voorzet in huis had. Echter zat de keepster er nog net tussen, waardoor Shanna de bal niet kon binnenlopen. Wel was ze als eerste weer bij de bal en liep op wandeltempo een rondje om haar tegenstandster en schoot alsnog binnen.

Hoewel Achilles doorging met domineren kwam Vuren er nog 1 keer uit en dat was meteen de gelijkmaker. Daarna was Achilles het helemaal kwijt en het laatste half uur was Vuren de bovenliggende partij. Toch wist Achilles nog een corner te winnen en deze werd nota bene door onze midget Linde binnengekopt. 3-2!

Na nog 10 zenuwslopende minuten trok Achilles de 3 punten met hangen en wurgen over de streep.

De volgende inhaalwedstrijd stond gepland in de feestweek, ideaal. Waar we op vrijdagavond op één na voltallig waren in de feesttent ontbraken er zaterdagochtend toch wel wat meer. Wel hadden we vandaag de ideale tegenstander, namelijk Beesd, de nummer laatst met nog 0 punten en 3 doelpunten voor in de hele eerste seizoenshelft. Tegen elke andere willekeurige tegenstander waren we waarschijnlijk roemloos ten onder gegaan, maar vandaag was er toch hoop op een goed resultaat.

Het ontbrak in de wedstrijd een beetje aan explosiviteit, maar iedereen was zo rustig dat de bal gewoon rond gespeeld werd. Of dit nou was om zelf zo min mogelijk hoeven te lopen of echt kwaliteit laten we achterwegen. Behalve bij Raïsa, daar kwam het door dr schoenen, zonder een rol tape per schoen kan je blijkbaar toch iets beter richten.

Ondanks dat geniale spel kwam de 1-0 toch uit een corner. Shanna legde de bal bij de eerste paal, waar Iris kwam inlopen en de bal tegen de touwen werkte. Niet lang daarna werd de score verdubbeld doordat Tabitha met een steekbal zorgde dat Shanna alleen op de keepster af kon en zij schoot diagonaal binnen.

Met 2-0 gingen we de rust in, waar we het beste compliment sinds de samenwerking met deze trainers mochten ontvangen. “we hadden het veel slechter verwacht”.

In de 2de helft had Beesd nog minder te vertellen en voerde Achilles de score nog wat op. De 3-0 kwam op naam van Romy die in 2020 ineens aan de lopende band scoort.  Shanna hield de bal vast in de 16 en legde terug op Romy die daarna de bal afgemeten in de verre hoek schoof.

De 4-0 kwam tot stand doordat Nena de bal op Shanna stak die de achterlijn haalde en voorgaf op Nicole. Haar tegenstandster zag de bui echter al hangen en besloot de bal dan zelf maar alvast in het doel te werken.

Even later werd het ook nog 5-0 door een steekbal van Linde op Shanna die simpel binnen kon werken.

Na deze twee overwinningen stijgt Achilles VR1 van de 11de naar een verdienstelijke 7de plek.