Voorbeschouwing Jodan Boys – Achilles Veen

Zaterdag mag Achilles Veen 1 weer gaan proberen de overwinning van afgelopen zaterdag op Duno een goed vervolg te gaan geven. Dit moet gaan gebeuren op bezoek bij Jodan Boys. Gezien de statistieken moet dit goed mogelijk zijn. Achilles Veen verloor namelijk geen enkele van de 11 reguliere competitiewedstrijden die beide ploegen tegen elkaar speelden en er werd slechts twee maal gelijkgespeeld. Waarschijnlijk is Achilles Veen de grootste ‘Angstgegner’ van Jodan Boys, maar dit betekent natuurlijk niet dat de thuisploeg al op voorhand de handdoek in de ring gaat gooien. De Gouwenaren zullen er ongetwijfeld alles aan gaan doen om dan toch een keer voor eigen publiek de winst te gaan pakken.

Jodan Boys staat momenteel vier posities lager dan Achilles Veen, maar op die positie stond Achilles Veen vorige week ook nog. Het gat is maar 2 punten dus bij een overwinning van Jodan Boys zullen de Gouwenaren sowieso Achilles Veen passeren. Afgelopen zaterdag verloor Jodan Boys van het sterke SC Feyenoord, maar een week eerder werd thuis nog knap afgerekend met hoogvlieger Sportlust ’46. De ploeg is dus tot veel in staat op het eigen sportpark.

Achilles Veen is sinds de overwinning van afgelopen zaterdag weer aangehaakt bij de subtop, maar heeft aanstaande zaterdag absoluut een overwinning nodig om deze subtop niet weer uit het oog te verliezen. Wie weet wat er nog mogelijk is als er een keer een reeks van minimaal drie overwinningen neergezet kan worden. Dat is dit seizoen namelijk nog geen enkele keer gelukt.

De wedstrijd in Gouda begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen. Hij wordt geassisteerd door Jack Koornneef en Robin Zandstra.

Sportpark Oosterwei
Sportlaan 8
2806 HC  GOUDA