VR1 laat dure punten liggen

Zaterdag 16 maart, veel te vroeg, veel te koud en veel te winderig. 09:45 aanwezig, dat zijn toch geen tijden voor een zooitje net de pubertijd ontgroeide vrouwkes, hun peettantes en een trainer die operatie na operatie zelfs de lift nodig heeft om naar boven te komen. Goed, als we thuis spelen moeten we maar een halfuur later aanwezig zijn, maar toch. Dan staat die verlepte 9 niet meer op de klok en dat is toch al een stuk dragelijker. Daar komt nog eens bij dat de worstenbroodjes ook met de week droger lijken te worden. Of het zou moeten komen door een droge bek van de onverantwoorde hoeveelheid alcohol van de vorige avond, maar dat valt te betwijfelen. Het helpt er in ieder geval niet aan mee, laten we het zo zeggen.

Wanneer je deze verslagen leest en ons s’ochtends ziet verzamelen en de ene nog zuurder is dan de ander, zou je niet denken dat wij hier elke week voor onze lol staan. Klopt deels, maar toch willen we het leedvermaak niet missen als de ene na de ander ellendig binnen komt, ook de oneindige put van domme opmerkingen laat ons nooit in de steek. De zenuwpoepies, slebba verhalen en de geen vermelding waardige praat onder de douche, daar doe je het toch wel een beetje voor. Dat wanneer je terug komt in je eigen kantine, je tegen je teamgenoten kan zeggen: ‘we hebben hem weer verdiend vandaag, die goudgele gelukskoker’. Proosten op het goede resultaat of het slechte resultaat verdrinken, terwijl je het team dat op dat moment aan het voetballen is even vertelt hoe het spelletje nu echt werkt. Dat is nou het heerlijke leventje van een kelderklasser.

Om dit te bereiken moet echter wel eerst even worden afgezien en daarvoor reisden we af naar Giessen. Daar viel het eerste slachtoffer van vandaag op de parkeerplaats. Over het algemeen kunnen bokken best met gras overweg, maar die van ons heeft daar iets meer moeite mee en zat al voor het omkleden in de kleedkamer alsof ze zojuist met een geweldige sliding in blessuretijd de gelijkmaker van de lijn had gegleden.

Voor de rest was iedereen heelhuids aangekomen en misten we alleen Mirte vR die verstek moest laten gaan door een verkleedpartijtje.

De opstelling was als volgt: Carola begon op goal, linksback Raïsa, centraal Ingrid en Nena, rechtsback Romy. Het middenveld bestond uit links Mirte H, verdedigend Tabitha, aanvallend Nicole en rechts Charlotte. Voorin stonden Sanne en Shanna. De bank werd bezet door Mandy, Linde en Esmee.

De eerste helft speelde zich vrijwel alleen op de helft van GRC af. Echt overtuigen wist Achilles echter niet en het kwam dan ook door een MA1 aanval op voorsprong. Een lange bal van Nena viel over de verdediging heen en Shanna kon alleen op de keepster af. Deze kreeg er nog wel een handje aan, maar de bal viel toch over de lijn. 0-1!

Er werd weinig gecreëerd en zo kon GRC met een counter de gelijkmaker tegen de touwen werken.

Even later een kopie van de eerste goal, maar nu over de andere flank en Sanne kon alleen op de keepster af. En tot haar eigen verbazing “wow hij zit in een hoekje” stond Achilles weer op voorsprong. 1-2!

Maar even later wist GRC weer met een uitbraak de 2-2 te forceren en kon Achilles weer de voorsprong niet vasthouden.

De 2de helft was het beeld compleet omgekeerd, de wedstrijd speelde zich nu af op de helft van Achilles. Tegenhouden was het devies en dit lukte heel aardig. Achilles kwam zelfs op voorsprong door een counter. Een dieptepass leek onderschept te worden, maar een verdedigster raakte de bal verkeerd en daardoor kwam hij perfect in de loop van Shanna terecht. Die zag Sanne opduiken voor de goal en gaf voor. Sanne troefde haar tegenstandster af en schoot de 3de voorsprong tegen de touwen. 2-3!

Helaas bleef hierna GRC de bovenliggende partij en niet lang voor het einde van de wedstrijd brak de veense defensie alsnog. Twee teamgenoten wilde allebei de bal wegwerken en schoten daardoor tegen elkaar aan. Daarna gaven ze elkaar de schuld en bleven ze allebei staan waardoor GRC fluitend op de goal af kon lopen. Waar Nicole al eerder met een heldhaftige redding de tegentreffer voorkwam, was er deze keer geen eer te behalen en was het wederom gelijk.

Door dit gelijkspel staan we nu nog maar 1 punt los, we hebben het echter nog steeds in eigen hand. Volgende week spelen we om 14:30 in Woudrichem, dit belooft een verhitte strijd te worden..

Houdoe!