VR1 kan net niet stunten tegen titelkandidaat

Deze zaterdag begon in alle vroegte met het versieren van de kleedkamer en de dug-out, omdat onze trainer heel wat jaren geleden het eerste levenslicht had gezien. Toen er net overal foto’s van Eric in zijn beste jaren hingen, met daarbij het getal 65, bleek dat we er net 11 jaar naast zaten. Al is het natuurlijk wel te begrijpen dat er wat extra grijzen haren bijkomen als je VR1 aan het voetballen probeert te krijgen.

Afijn er was ook nog een wedstrijd tussen de feesten door en wel tegen de nr. 2 van onze competitie: MVV. Met een aantal geblesseerde, werkende en kilometers in de lucht hangende speelsters hadden we wat hulp nodig van de MO19. Dankzij Ayse en Vera konden we toch genoeg speelsters op de been krijgen.

De opstelling zag er als volgt uit: Carola op doel, linksback Mirte H, centraal Emmie en Ingrid en rechtsback Romy. Het middenveld bestond uit links Tabitha, verdedigend Nena, aanvallend Linde en rechts Ayse. Voorin stonden Charlotte en Shanna, Vera begon op de bank.

Of het deze keer door Esmee haar zangkunsten kwam of door het feit dat Achilles altijd eerst even wakker moet worden geschud. De bal lag alweer in het netje en Achilles keek al tegen een achterstand aan. 0-1

Echter waren we nog niet wakker genoeg volgens Romy, die na een rommelige corner de bal hard en zelfverzekerd in eigen doel schoot. 0-2

En warempel de dames waren wakker. De duels werden gewonnen, de tweede ballen waren voor Achilles en er kwam meer druk richting het doel van MVV. Uit solidariteit naar ons eigen doelpunt besloot een verdedigster een lange bal van Ingrid volledig mis te timen en er hard overheen te maaien. Zo’n buitenkansje word natuurlijk niet onbenut gelaten en Shanna nam de bal graag van haar over. De keepster kwam uit maar kon niet voorkomen dat de aansluitingstreffer werd binnengeschoven. 1-2

Hierna zette Achilles door en zette MVV vast op eigen helft. Ook het laatje met combinaties werd opgetrokken, wat er in resulteerde dat Tabitha kon opstomen aan de linkerkant. Ze omzeilde haar tegenstandster en gaf de bal voor, deze leek onderschept te worden maar een verdedigster van MVV raakte de bal compleet verkeerd. Ze had echter het geluk dat de bal recht in de voeten van haar medespeelster kwam, die had echter ook wat moeite met de aanname en een derde MVV’ster schoot de bal maar weer tegen de eerste aan. Dit gepruts was niet om aan te zien en dus besloot Shanna MVV uit haar lijden te verlossen. Tussen drie vrouwen op één vierkante meter zette ze haar voet tegen de bal en de keepster was kansloos. 2-2!

Er was dus echt wel wat mogelijk in deze wedstrijd, helaas kregen we vlak voor rust nog een klap te verwerken. MVV maakte de 2-3 en we konden na rust weer proberen een achterstand weg te werken.

De tweede helft was de helft van de gemiste kansen, aan beide kanten. MVV miste de kwaliteit en de finesse, Achilles miste vooral conditie, veel conditie. Hier was duidelijk te zien dat er wat weken van training waren overgeslagen en vervangen door carnaval. Wat uiteraard ook erg vermoeiend kan zijn om dagen achterheen te verkleden, te zuipen en vooral veel dom te lullen. Helaas voor ons ligt Meteren in Gelderland en die zure miensen (vooral nadat Nicole het veld betrad) kennen deze mooie traditie niet.

Volgende week spelen we thuis tegen NEO en met de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander in gedachte, is iedereen tot op het bot gemotiveerd voor deze wedstrijd.

Houdoe!