VR1 heeft alles weer in eigen hand

Na 2 weken niet gespeeld te hebben konden we deze zaterdag weer rustig op gang komen tegen Blauw Wit. De vorige wedstrijd eindigde in 2-18 en dus wilden we vandaag weer gaan werken aan ons doelsaldo. Bij de inventarisatie van de fitheid bleek echter dat er veel te weinig mensen helemaal panja zijn gegaan vrijdagavond. Al eerder is gebleken dat we slecht weten hoe we om moeten gaan met een compleet fit elftal.

Dat daarna het warmlopen, de bijbehorende zeshoek en het positiespel ook veel te goed ging, hielp ook niet mee. Hoe beter de warming-up hoe slechter de prestaties in de wedstrijd. Dan de 11 namen die mochten proberen deze nagenoeg perfecte voorbereiding door te trekken in de wedstrijd. Nicole op goal, achterin Romy, Ingrid, Nena en Mandy. Op het middenveld Charlotte, Tabitha, Linde en Mirte H en voorin Sanne en Shanna. Op de bank begonnen Mirte vR en Esmee.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek al dat Achilles weinig te duchten had van Blauw Wit en 95% van de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van Blauw Wit. Het duurde 8 minuten voor de eerste goal viel. Mirte H werd vrij gespeeld en maakte een rush aan de zijkant van het veld. Daarna sneed ze naar binnen waardoor de verdedigsters uitstapte en Tabitha zich vrij kon lopen. Op de rand 16 werd ze aangespeeld en uiterst koelbloedig schoot ze binnenkant paal binnen. 1-0!

De verdediging van Blauw Wit zag er uit zoals we vele van onze tegenstanders in de 5de klasse kunnen omschrijven. Een uit de kluiten gewassen kolos, iemand die elke bal die in de buurt komt een rotschop naar voren geeft en hierbij vol trots haar eigen naam roept, een tbs’er en ‘de zwakke schakel’ aangezien niemand linksback wil staan.

Toch hadden we hier nog bijzonder veel moeite mee en werden er weinig kansen gecreëerd. Daarnaast werden de gecreëerde kansen vakkundig om zeep geholpen.

Het korte combinatiespel wilde niet echt vlotten en dus besloot Romy het heft in eigen hand te nemen en van achteruit een bal dwars door de verdediging te geven. Zij dachten deze bal te kunnen laten lopen, maar dat was niet hun beste idee. Vlak voor de keepster de bal kon opvangen, gaf Shanna er een subtiel tikje aan waardoor de keepster verbouwereerd de bal het doel in zag rollen. 2-0!

Heel snel daarna combineerde Tabitha en Linde het middenveld door waardoor Linde op het doel af kon. De ene centrale verdedigster moest uitstappen en de andere was niet op tijd in positie om de steekbal naar Shanna te onderscheppen. Een op een met de keepster kon simpel de 3-0 binnengeschoten worden.

Vlak voor rust was dan het hoogtepunt van de wedstrijd. Van achteruit werd er een oogstrelend combinatiespel opgezet dwars door het centrum van het veld en door het hart van de verdediging. Het begon bij Ingrid, die Linde inspeelde en mee opkwam waardoor Linde de eentwee kon voltooien, de volgende eentweedrie was met Tabitha en de middenvelders van Blauw Wit waren het compleet zoek. Tabitha stoomde op en passte op Shanna die de bal weer in de loop van Tabitha meegaf. Ondertussen was Tab de krijtlijn van de 16 gepasseerd en met enkel nog de keepster voor haar, schoot te haar 2de van de middag binnen. 4-0!

Na rust begon het steeds harder te waaien en het toch al niet sublieme spel werd nog slechter.  Toch wist Achilles de score al snel weer uit te breiden. Nicole werd in de goal overgenomen door Sanne, waardoor ze het mocht laten zien als rechtsbuiten. Dit vulde ze voortreffelijk in, want nadat ze de bal ontving vanuit het middenveld draaide ze weg van haar tegenstandster en schoot buiten bereik van de keepster de bal in de verre hoek. 5-0!

De volgende goal was bijna een replica, want weer draaide Nicole weg en vloog de bal naar de verre hoek. Echter lag deze keer de keepster in de weg, maar zij kon de bal ver genoeg wegwerken en de bal lag op een presenteerblaadje voor Shanna. Toch was het nog even spannend, want die had vandaag al een handjevol 100% kansen verprutst. Maar het lukte toch om deze twee meter te overbruggen. 6-0!

Zoals gezegd stond Sanne de 2de helft op goal en daarbij ben ik haast verplicht om haar geweldige vangbal te vermelden. Deze was weliswaar een meter of 5 buiten de 16, maar toch voor iemand die voor het eerst op goal staat een prachtige prestatie. Het vertier om deze actie maakte snel plaats voor ontsteltenis, onze tegenstander was er namelijk zeker van dat dit een penalty moest opleveren. 

Nogmaals: een vangbal  5 meter buiten de 16…

Waarom is het spelregelbewijs ook al weer alleen voor jeugd?

Voor de gene die benieuwd waren, die penalty hebben ze  niet gekregen, super onsportief van ons. Gelukkig hebben ze daarna nog wel een goaltje mee kunnen pakken en werd de eindstand 6-1.

Later in de middag kregen wij het nieuws te horen dat Sparta een slippertje heeft gemaakt in Woudrichem en wij daardoor weer de 1ste plaats in bezit hebben!

Houdoe!