Voorbeschouwing Achilles Veen – SC Feyenoord

Zaterdag 16 maart mag Achilles Veen in een thuiswedstrijd gaan proberen om weer drie punten te pakken. Tegenstander van dienst is SC Feyenoord. Deze club ontstond in 1978 uit een splitsing tussen BVO Stichting Feyenoord en de amateurafdeling van Feyenoord. De Rotterdammers speelden lange tijd op hoog niveau in het zondagvoetbal, maar besloot in 2013 over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Met drie kampioenschappen op een rij kwam Feyenoord in de eerste klasse terecht. Daar werd het eerste jaar de tweede plaats behaald en het tweede jaar (vorig seizoen) het kampioenschap en dus promotie naar de Hoofdklasse.

Feyenoord doet het dit seizoen in de sterke Hoofdklasse A niet onverdienstelijk en staat op de derde plaats. De ploeg haalde zowel in de eerste als in de tweede periode 16 punten. Beide ploegen hebben elkaar dus dit seizoen op Varkenoord voor het eerst ontmoet. Achilles Veen leek daar lange tijd aan het langste eind te gaan trekken. De groen-witten kwamen op een 3-1 voorsprong en kregen nog volop kansen deze voorsprong uit te breiden. De overwinning werd echter niet over de streep getrokken en na afloop stond er 3-3 op het wedstrijdformulier.

Afgelopen zaterdag liet Achilles Veen zich opnieuw van een goede kant zien. Onder erbarmelijke omstandigheden lukte het Achilles Veen tegen Ter Leede toch het beste om te voetballen en de groen-witten waren toch zeker een uur lang de betere ploeg. Helaas kregen de manschappen van Van Bijsterveld in de 90e minuut uit een hoekschop het deksel op de neus. Zo ging voor Achilles de eerste wedstrijd van de derde periode verloren. Feyenoord moet zijn eerste wedstrijd van de periode nog uitspelen. Bij een 1-0 stand voor de Rotterdammers tegen Capelle werd de wedstrijd gestaakt wegens een geblesseerde scheidsrechter.

Laten we hopen dat Achilles Veen zich zaterdag tegen SC Feyenoord ook weer van zijn beste kant laat zien, zodat de punten in Veen gehouden kunnen worden. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam. Hij wordt geassisteerd door W.J.M. Linders en J. van Eijden.

Er is zaterdag uiteraard ook een Pupil van de Week! Twan Timmermans is deze keer de gelukkige. Twan is keeper in onze JO8-1. Zijn favoriete clubs zijn Achilles Veen, FC Barcelona en PSV. Zijn favoriete voetballers zijn Lionel Messi en Jamil Kools. Laten we hopen dat Twan voorspellende gaven heeft. Hij voorspelt namelijk een 3-0 overwinning voor Achilles Veen! Ook is er zaterdag weer een Team van de Week. Daarvoor is onze JO9-1 aan de beurt.