Voorbeschouwing Ter Leede – Achilles Veen

Na een bekeroverwinning op vv Gilze en een vrij carnavalsweekend kan Achilles Veen zich weer gaan voorbereiden op de hervatting van de competitie. Zaterdag 9 maart staat de uitwedstrijd tegen nummer 2 Ter Leede op het programma.

Ter Leede is afkomstig uit Sassenheim en is de afgelopen decennia eigenlijk een vaste klant in de top of subtop van de Hoofdklasse met tussendoor een uitstapje naar de Topklasse, maar dat avontuur bleef beperkt tot 1 seizoen. Ook dit seizoen bivakkeert de ploeg dus weer in de top van de Hoofdklasse met 4 punten achterstand op koploper Volendam. Die achterstand is nog groter geweest, maar ook kleiner. Op 16 februari had Ter Leede in Volendam de kans om de koppositie te grijpen, maar er werd met 2-1 verloren.

Achilles Veen en Ter Leede zijn de afgelopen jaren steeds aan elkaar gewaagd. De laatste twee ontmoetingen werden door Ter Leede gewonnen. Dit seizoen in Veen met 1-2 en velen zullen zich nog de wedstrijd in Sassenheim herinneren op 3 februari van het vorige jaar. Achilles Veen stond op een 1-3 voorsprong, maar uiteindelijk was het toch Ter Leede dat met 4-3 aan het langste eind trok. De drie ontmoetingen daarvoor werden echter weer door Achilles Veen gewonnen.

Aanstaande zaterdag zullen we zien waar een Achilles Veen in vorm toe in staat is. Achilles Veen wist namelijk van de laatste zes wedstrijden (inclusief beker) maar liefst 5 wedstrijden te winnen. Alleen de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels, waarin Achilles met 9 man kwam te staan, eindigde in een nederlaag.

De wedstrijd in Sassenheim begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn.

Adres Sportpark Roodemolen
Roodemolenweg 5
2171 AX  SASSENHEIM