Achilles Veen 1 verliest punt in slotfase tegen Ter Leede

Op een extreem winderig sportpark in Sassenheim probeerden twee ploegen er een mooie wedstrijd van te maken, maar echt goed voetbal was onmogelijk. Maar als er een ploeg aanspraak mocht maken op de overwinning, dan was het wel Achilles Veen. Helaas kregen de groen-witten in de slotfase het deksel op de neus: 2-1.

Maarten Boddaert had zijn schorsing erop zitten en kon dus weer zijn opwachting maken in de basis elf. Thijs van den Berg moest nog 1 wedstrijd schorsing uitzitten en was dus toeschouwer.

Achilles Veen moest met tegenwind aan de wedstrijd beginnen. Dat viel niet mee, maar ondanks die tegenwind was het toch Achilles Veen dat eerste grote kans creëerde. Na een mooie pass van Ilias Zaimi kon Thomas de Man uithalen richting de korte hoek. Zijn schot caramboleerde echter via de binnenkant van de paal richting de andere paal. Toen de bal via die paal terug het veld in kwam, wilde een verdediger de bal over de achterlijn werken. Dit lukte hem wel, maar raakte hierbij nogmaals de paal. Helaas voor Achilles Veen dus wel de buitenkant van de doelpaal.

Toen het na een kwartier voetballen begon te onweren (in het nabij gelegen Katwijk werd de wedstrijd Rijnvogels – Zwaluwen zelfs tijdelijk stilgelegd vanwege het noodweer), was het nogmaals Thomas de Man die in de korte hoek probeerde de Sassenheimse doelman te verslinden. Deze keer wist de doelman echter wel de inzet te keren.

Na dat eerste kwartier, waarin Achilles Veen dus duidelijk de bovenliggende partij was, kwam Ter Leede, met de harde wind in de rug, beter in de wedstrijd. De eerste twee kansen die de thuisploeg wist te creëren werden nog niet verzilverd, maar in de 34e minuut werd er uit een voorzet op doel gekopt. Keeper Jamil Kools lag echter al op de grond toen de niet al te harde kopbal over hem heen het doel in stuiterde, 1-0. In het restant tot de rust kwamen beide ploegen niet meer tot kansen. Ruststand 1-0.

De tweede helft kon Achilles Veen wellicht profiteren van de wind in de rug. De wind was echter flink in kracht afgenomen, maar dat hoefde niet perse een nadeel te zijn uiteraard.

De eerste die in de tweede helft gevaar kon stichten was Ilias Zaimi. Hij kwam vanaf links naar binnen en schoot met zijn rechter hard richting de verre bovenhoek. De doelman van Ter Leede kon zich echter onderscheiden met een knappe redding. In de 50e minuut was er dan wel de gelijkmaker. Vanuit een hoekschop kon Sem van der Pijl de gelijkmaker binnen koppen: 1-1!

Daarna kwam het initiatief toch nog zo’n 20 minuten bij de thuisploeg te liggen. Ter Leede weet in die fase ook kansen te creëren, maar in de eerste twee gevallen is Jamil Kools een sta in de weg en wanneer de thuisploeg in de 69e minuut een kans voor open doel krijgt wordt de bal hard over geschoten.

Daarna volgt er eigenlijk een 20 minuten durend slotoffensief van Achilles Veen. Kansen voor onder andere Sen Aerts, Niek Wilborts en Ilias Zaimi worden echter niet benut en juist op het moment dat eigenlijk iedereen zich wel verzoend heeft met de aanstaande puntendeling krijgen de groen-witten in de 90e minuut uit een hoekschop alsnog het deksel op de neus: 2-1. Gestolen punten voor de thuisploeg, maar die tellen ook.

Opstelling Achilles Veen:
Jamil Kools, Sem van der Pijl (80’ Toby Tan), Maarten Boddaert, Rico Geeroms, Berry Sonnenschein, Theo Martens, Ilias Zaimi, Ayden Kuijpers, Thomas de Man (71’ Soufiane Allach), Sen Aerts en Niek Wilborts.

AVV Swift stond op gelijke hoogte met Achilles Veen, maar wist door een 3-2 thuisoverwinning op Spijkenisse 3 punten uit te lopen. Smitshoek haalde thuis uit tegen hekkensluiter XerxesDZB: 6-1. Koploper Volendam wist ook de volle winst te pakken bij Jong FC Den Bosch op bezoek: 1-2. SC Feyenoord – Capelle werd bij 1-0 in de rust gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.

Overige uitslagen: Rijnvogels – Zwaluwen 2-0, DFS – Nootdorp 0-1, FC ’s-Gravenzande – Jodan Boys 0-1.

Achilles Veen gaat volgende week in een thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord proberen de draad weer op te pakken. Aftrap om 14:30 uur!