Voorbeschouwing SV Venray – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 17 maart staat voor Achilles Veen na een vrij weekend weer een competitiewedstrijd op het programma. De reis gaat naar het Limburgse Venray waar aangetreden mag worden tegen het lokale SV Venray. Venray is een zondagclub die de afgelopen jaren vooral in de Eerste Klasse uitkwam, maar zeker ook al ervaring heeft opgedaan in de Hoofdklasse (nu vierde divisie). In 2022 wisten de Limbergers in de Eerste Klasse het kampioenschap te behalen en afgelopen seizoen wisten zij zich te handhaven in de Vierde Divisie door op de zesde plaats te eindigen. Het is een behoorlijk grote club met ongeveer 1400 leden.

Op dit moment staat de club uit Venray op de negende plaats van de ranglijst en de eerste wedstrijd van de derde periode werd met 1-3 gewonnen op bezoek bij Unitas ’30. Afgelopen weekend werd de inhaalwedstrijd op bezoek bij UDI ’19 knap met 1-1 gelijkgespeeld. Venray heeft dit seizoen al aardig wat puntjes gesprokkeld tegen de hoger geklasseerde teams. Koploper Goes verloor tot nu slechts 3 wedstrijden. Twee tegen Achilles Veen, maar de andere was een 4-3 nederlaag op bezoek bij Venray. Ook wisten de Limburgers thuis knap met 4-1 van Halsteren te winnen. Sinds de jaarwisseling is de ploeg zelfs nog ongeslagen. De laatste nederlaag dateert alweer van 16 december 2023 en de meeste Achilles Veen supporters zullen zich deze nog wel kunnen herinneren. Venray kwam toen namelijk op bezoek in Veen om de wedstrijd uit de eerste periode in te halen en werd maar liefst op een 8-0 nederlaag getrakteerd.

Achilles Veen kan dus de borst nat maken voor aanstaande zaterdag. Venray zal wat recht willen zetten na de monsterscore in Veen. Achilles Veen zit sinds de 2-3 thuisnederlaag tegen Halsteren echter ook in een goede flow. Uit bij Wittenhorst werd met 0-2 gewonnen en thuis tegen UDI ’19 werd het ook 2-0. Tussendoor werd ook nog de ‘bekersoap’ tegen Dongen winnend afgesloten.

Twee teams in een ‘winning mood’ dus aan de aftrap. Venray zou bij een overwinning goede zaken kunnen doen op de ranglijst en zomaar van plaats 9 naar plaats 5 kunnen klimmen. Achilles Veen heeft een achterstand van 2 punten op nummer 2 Dongen en zal dus ook moeten winnen om bovenin bij te blijven. Beide ploegen staan in de derde periode op 3 punten na 1 gespeelde wedstrijd, dus daar staat ook nog genoeg op het spel.

De wedstrijd in Venray begint om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter O. Khalifa.

Sportpark De Wieen
Sportlaan 6
5801 AH  VENRAY