Achilles Veen boekt winst in Venray

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 16 maart stond om 18:00 uur de uitwedstrijd in Venray op het programma. Een tegenstander die dit jaar nog niet had verloren dus Achilles Veen kon ondanks de 8-0 thuisoverwinning zijn borst nat maken.

Achilles Veen begon goed aan de wedstrijd en had veel balbezit. De eerste kans was in de 7e minuut voor Kevin Vermeulen die de voorzet van Jochem Scheij niet tegen de netten kon koppen, maar de bal in de handen van de keeper zag eindigen.

In de 25e minuut krijgt Thomas de Man de bal van Jochem Scheij op een presenteerblaadje en kan van een meter of zeven uithalen, maar hij schiet de bal de keeper aan.

Intussen probeert Venray er af en toe ook uit te komen, maar veel verder dan een afstandsschot komen de Limburgers nog niet.

Vlak voor de rust is er wel een grote kans voor de thuisploeg. Doelman Jan Schimmel lijkt al geklopt, maar de bal wordt vanaf rechts net voorlangs geschoten.

In de beginfase van de tweede helft is Venray gevaarlijk. Drie minuten na rust moet Jan Schimmel al een keer ingrijpen om een achterstand te voorkomen en in de 50e minuut komt er vanaf rechts een bal heel gevaarlijk voor de Veense goal, maar deze wordt door iedereen gemist. In de tegenstoot is het raak voor Achilles Veen. De opstomende Kevin Vermeulen krijgt van zijn tegenstander de tijd om uit te halen en doet dat met verve. De bal verdwijnt hard in de linker benedenhoek en de stand staat op 0-1.

Even later probeert uitblinker Nikki Baggerman het ook nog een keer van afstand, maar hij ziet zijn schot knap gekeerd worden door de doelman. In de 62e minuut ontsnapt Achilles Veen aan de gelijkmaker. Een behoorlijke kans wordt hard tegen de lat boven Jan Schimmel geschoten.

Daarna volgen weer een aantal mogelijkheden voor Achilles Veen. Thomas de Man miste nipt de voorzet van Nikki Baggerman en Ayrtons Statie kan op aangeven van Pim Goossens uithalen, maar de doelman ligt weer in de weg.

In de slotfase moet Venray nog een rode kaart (2x geel) incasseren en Achilles Veen moet daarna eigenlijk de wedstrijd in het slot gooien met de grootste kans nog voor Pim Goossens ruim in blessuretijd, maar het lukt hem niet om af te ronden wanneer hij oog in oog komt de doelman. Achilles Veen komt echter niet meer in gevaar en de 0-1 blijft op het scorebord staan.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (75’ Tim van Broekhoven), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Nikki Baggerman, Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man (75’ Glenn Kools)

De Concurrentie
Koploper Goes mocht ook zaterdagavond al aantreden op bezoek bij EVV Echt en deed dat overtuigend: 0-5. Dongen moest zondag een lastige uitwedstrijd in Halsteren spelen, maar wist toch met 0-2 te winnen.
Overige uitslagen: UDI ‘19/CSU – HVCH 2-1, Juliana ’31 – Orion 1-2, SC Kruisland – Unitas ’30 1-3, Nuenen – Nemelaer 1-1 en Wittenhorst – Best Vooruit 1-1
Achilles Veen is nu koploper in de derde periode met een voorsprong van 2 punten op Dongen, Wittenhorst en Nuenen.

Zaterdag 23 maart mag Achilles Veen 1 het thuis gaan opnemen tegen hekkensluiter SC Kruisland. De aftrap in Veen is uiteraard om 14:30 uur.