Voorbeschouwing Sportlust ’46 – Achilles Veen

Zaterdag 7 december speelt Achilles Veen 1 in de dertiende speelronden van de Hoofdklasse A uit tegen Sportlust ’46 in Woerden. Sportlust ’46 promoveerde afgelopen seizoen door kampioen te worden in de Eerste Klasse C. In het verleden waren de Woerdenaren al eerder in de Hoofdklasse actief, maar nooit eerder in dezelfde als Achilles Veen. Zodoende treffen beide ploegen elkaar aanstaande zaterdag voor het eerst.

Sportlust ’46 is aan een mooi seizoen bezig in de Hoofdklasse A. De Woerdenaren bivakkeren momenteel op de derde plaats met 4 punten meer dan Achilles Veen dat op de achtste plaats staat. Sportlust stond gedurende de eerste periode zelfs een aantal weken bovenaan, maar werd voor het verstrijken van de eerste periode ingehaald. De achterstand op koploper AZSV bedraagt 4 punten. De enige thuiswedstrijd van Sportlust die niet in winst werd omgezet was tegen DUNO. In uitwedstrijden heeft de ploeg het een stuk moeilijker. Daar werd er maar een van gewonnen, namelijk tegen ARC.

Het seizoen voor Achilles Veen valt qua resultaten tot nu toe nog wat tegen. Het veldspel is echter week in week uit voortreffelijk en er worden tal van kansen gecreëerd tegen welke tegenstander dan ook. Het haperde, na een doelpuntrijke openingsfase van het seizoen, echter steeds in de afwerking. Afgelopen zaterdag werd er hopelijk in dat opzicht wat vertrouwen getankt door middel van de 4-0 overwinning op Zwaluwen, dat in de voorgaande 4 wedstrijden toch 10 punten had gehaald.

Er is in de Hoofdklasse A momenteel een ongekend grote middenmoot. Het gat tussen nummer 3 Sportlust ’46 en nummer 12 Smitshoek bedraagt slechts 5 punten. Achilles Veen staat hier precies middenin op de achtste plaats. Dat betekent dat er bij een overwinning zomaar een aantal plaatsen geklommen kan worden, maar bij een nederlaag geldt het tegenovergesteld. Er staat aanstaande zaterdag dus veel op het spel! Laten we hopen op een mooie pot voetbal en wat zou het lekker zijn als er ook weer eens een uitwedstrijd werd gewonnen. Dit gebeurde op 28 september tegen ARC voor het laatst.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Xander Stoffer uit Rotterdam. Hij wordt geassisteerd door Johnny van Eijden en Joop van Ditmarsch.

Sportpark Cromwijck
Waardsedijk 31
3448 HV  WOERDEN