Achilles Veen scoort weer en wint eenvoudig

Zaterdag 30 november kwam Zwaluwen in Veen op bezoek. De Vlaardingers hadden in de laatste 4 wedstrijden 10 punten gehaald en zaten dus in een opmars naar boven. In Veen werden ze met beide voetjes weer op de vloer gezet, want de bezoekers hadden weinig te vertellen en werden door de manschappen van John Karels nog gespaard gezien het grote aantal kansen dat nog onbenut bleef. De 4-0 overwinning voor Achilles Veen was meer dan terecht!

Achilles Veen begon de wedstrijd in precies dezelfde opstelling als een week eerder tegen SC Feyenoord. Er zat alleen een mannetje meer op de bank. Sen Aerts is namelijk weer hersteld van zijn liesblessure en mocht op de bank plaatsnemen.

Achilles Veen vloog ook zaterdag weer uit de startblokken en het creëren van kansen was wederom geen probleem. Dit leidde na een kwartier tot de openingstreffer van Berry Sonnenschein die een goede vrije trap van Teun Sebregts bij de tweede paal binnen kon koppen. Een vroege 1-0 dus, maar voor het zover was waren er al de nodige ‘oehhs’ en ‘aahhs’ te horen vanaf de tribune. Er waren namelijk al kansen genoteerd voor Diego Meerveld (2x), Thomas de Man en Teun Sebregts, maar die wisten allen geen doel te treffen.

Ook na de 1-0 bleef Achilles Veen druk naar voren houden en kansen creëren. Nadat een drietal kansen niet aan Rémon Koenen besteed was, wist Thomas de Man precies op het half uur wel weer een keer het net te vinden. Koenen was ook belangrijk, want hij was de aangever: 2-0!

In het laatste kwartier bleef Achilles Veen verzorgd voetballen en Niek Wilborts en Thomas de Man kwamen nog een aantal keer gevaarlijk voor de Vlaardingse keeper, maar er werd bij een 2-0 stand aan de rust begonnen.

In de tweede helft is er eerst een kans voor Teun Sebregts die de bal niet langs de uitgekomen keeper krijgt en even later is er een eerste kans voor de gasten uit Vlaardingen. Het schot raakt via een Veens been de lat.

Als de tweede helft 10 minuten onderweg is, is het Diego Meerveld die van zich doet spreken. Hij trekt vanaf links naar binnen en schiet keurig de bal in de verre hoek. Goed voor de 3-0 en de eerste competitietreffer van Diego Meerveld in Veense dienst.

Tien minuten later is het dan toch Rémon Koenen ook het net weer weet te vinden en zijn ploeg op een 4-0 voorsprong schiet.

Die 4-0 lijkt voor John Karelse het sein om te gaan wisselen. Hij brengt kort na elkaar Sen Aerts, Sem van der Pijl en Kevin van Kempen in het veld voor Niek Wilborts, Rico Geeroms en Diego Meerveld.

De wedstrijd wordt daarna eigenlijk een beetje uitgetikt en precies wanneer de klok op 90 springt besluit de prima leidende scheidsrechter Spaan af te fluiten.

Een prima overwinning dus voor Achilles Veen die toch vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de competitie.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Rico Geeroms (72’ Sem van der Pijl), Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts, Niek Wilborts (69’ Sen Aerts), Theo Martens, Thomas de Man, Rémon Koenen, Diego Meerveld (76’ Kevin van Kempen)

De concurrentie
Achilles Veen kon in de competitie 3 stapjes omhoog maken. Het passeerde Zwaluwen, ARC dat thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen FC ’s-Gravenzande en Smitshoek dat thuis toch knap gelijkspeelde net 2-2 tegen koploper AZSV.
Overige uitslagen: Capelle – Rijsoord 1-2, DHSC – Sportlust ’46 2-1, Rijnvogels – Jodan Boys 1-2, Spijkenisse – DUNO D 1-1 en Achilles ’29 – SC Feyenoord werd afgelast vanwege het matige hoofdveld van Germania (de voorlopige thuishaven van Achilles ’29)