Voorbeschouwing Spijkenisse – Achilles Veen

Na een sterke oefencampagne met zeges tegen onder andere derde divisionisten Blauw Geel ’38 en UNA, een overwinning in het pre-season toernooi van OJC Rosmalen en als klap op de vuurpijl nog een prachtige 6-0 overwinning tegen derde divisionist Hercules in de voorronde van de TOTO KNVB beker, gaat dan aanstaande zaterdag eindelijk de competitie van start.

De KNVB heeft in al zijn wijsheid besloten de scheidingslijn tussen de Hoofdklasse A en B iets anders te trekken dan voorheen. Die lijn liep altijd ongeveer van Noord-West naar Zuid-Oost. Nu ligt hij ongeveer middenin het land van West naar Oost. Dit betekent dat oude bekende clubs als Swift en Volendam tegenwoordig in de Hoofdklasse B zijn ingedeeld en dat in de Hoofdklasse A nieuwelingen naar voren komen als AZSV uit Aalten (achterhoek), Duno Doorwerth en natuurlijk naamgenoot Achilles ’29 uit Groesbeek.

Op basis van de voorbereiding ziet het er voor Achilles Veen allemaal rooskleurig uit, maar de vlag kan beter niet te vroeg gehesen worden. Ook vorig seizoen speelde Achilles Veen voortreffelijk in de voorbereiding, maar vielen de resultaten in de competitie behoorlijk tegen. Oefenmeester John Karels liet echter in een interview met Regio-Voetbal optekenen ‘met de top mee te willen draaien’.

Wat dat laatste betreft wacht hem aanstaande zaterdag meteen een mooie krachtmeting. Tegenstander Spijkenisse zal hetzelfde nastreven en zal graag de stap naar de derde divisie willen maken. Spijkenisse is natuurlijk een bekende tegenstander. De laatste onderlinge ontmoeting op sportpark Jaap Riedijk was vorig seizoen en eindigde toen in een 3-0 overwinning voor de Veense groen-witte equipe.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen. Hij wordt bijgestaan door de assistenten Jeroen Teunissen van Manen en Burak Kaya.

Sportpark Jaap Riedijk
Lange Groeneweg 100
3207 JE  SPIJKENISSE