Achilles Veen wint afgetekend van Hercules

Zaterdag 17 augustus stond voor Achilles Veen 1 de eerste kwalificatiewedstrijd voor de TOTO KNVB-beker op het programma. De tegenstander was een club uit de zondag derde divisie, namelijk USV Hercules uit Utrecht. De equipe van John Karels was de gehele wedstrijd de betere ploeg en won eenvoudig en toch wel verrassend met 6-0!

De wedstrijd begon goed voor hoofdsponsor PT Creations. Beide ploegen traden namelijk aan in een tenue met hetzelfde logo op de borst. De gasten uit Utrecht hadden nagelaten een uit tenue mee te brengen en de scheidsrechter vond het blauw-wit gestreepte tenue van de Utrechters te veel lijken op het groen-wit gestreepte thuisshirt van Achilles Veen. Achilles stelde daarop het eigen rode uit tenue ter beschikking aan de bezoekers.

Na een wat afwachtend begin was het na 10 minuten spelen bij de eerste mogelijkheid meteen raak voor de thuisploeg. Teun Sebregts krijgt van Diego Meerveld de bal aangespeeld net buiten het strafschopgebied. Sebregts bedenkt zich geen moment en schiet de bal beheerst in de verre kruising.

Iedereen was nog maar amper bijgekomen van de openingstreffer of goalgetter Sen Aerts had de voorsprong alweer verdubbeld. Sem van der Pijl kwam perfect voor zijn man, onderschepte en stuurde meteen Sen Aerts diep. Die was net iets eerder dan de keeper bij de bal en kon deze rustig langs de uitgekomen goalie tikken. Binnen kwartier dus al een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 17e minuut kan Hercules voor het eerste deze wedstrijd gevaarlijk worden, maar Jamil Kools voorkomt met een knappe redding een aansluitingstreffer. Nog voordat er een half uur gespeeld is, is het aan de andere kant wel weer raak. Diego Meerveld is de aangever en Sen Aerts is de afmaker met zijn tweede van de middag: 3-0!

Even daarna krijgt Teun Sebregts geel, omdat hij zijn tegenstander van achter aantikte en ten val bracht, maar het was met de doelpunten voor de rust nog niet gedaan. Eerst lukte het Hercules nog een keer om gevaarlijk te worden, maar Jamil Kools kon wederom knap redden op een goed afstandsschot. In de 38e minuut is het wederom Diego Meerveld de bal knap aangeeft. Deze keer op Niek Wilborts die knap diagonaal de 4-0 binnen schiet. Vlak voor rust leek Diego Meerveld er zelfs nog 5-0 van te maken, maar zijn inzet belandde op de paal.

Ook in de tweede helft een sterker Achilles Veen. De thuisploeg bleef de aanval zoeken, maar ook voor het doel van Jamil Kools werd het nog gevaarlijk. Vooral bij een aantal hoekschoppen kort na elkaar.

Nadat eerst Sen Aerts dichtbij zijn derde treffer is, wordt het in de 62e minuut alsnog 5-0. Diego Meerveld was deze keer niet de aangever, maar de afmaker. De aangever was deze keer Rémon Koenen. Meerveld mocht meteen na zijn goal naar de kant en werd vervangen door Thomas de Man.

De Man wordt al meteen gevaarlijk wanneer hij na een door hem zelf opgezette aanval voor de Utrechtse keeper verschijnt. De Utrechtse doelman kan echter net redden en de stand (nog even) op 5-0 houden.

Een paar minuten voor tijd is het namelijk alsnog Sen Aerts die zijn hattrick compleet kon maken. Aangever was wederom Rémon Koenen en de scheidsrechter leek 6-0 wel voldoende te vinden. De klok stond namelijk nog maar net op 90 en toen blies de perfect leidende scheidsrechter Jaafar Aafouallah al voor de laatste keer.

Achilles Veen gaat dus de koker in bij de loting die over een paar weken zal plaatsvinden. Er zal dan geloot worden voor de laatste voorronde van de TOTO KNVB-beker. Deze wedstrijd zal eind september gespeeld worden. Precieze datum, tijd en locatie zijn dus uiteraard nog niet bekend.

Opstelling Achilles Veen
Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof (41’ Thijs van den Berg), Berry Sonnenschein, Ayden Kuijpers, Niek Wilborts (46’ Theo Martens), Teun Sebregts, Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld (62’ Thomas de Man)

Volgende week
Aanstaande dinsdag staat er voor Achilles Veen 1 alweer een oefenwedstrijd op het programma. Om 20:00 uur zal er op De Hanen Weide worden afgetrapt tegen buurman Roda Boys/Bommelerwaard. Ook aanstaande zaterdag zal er geoefend worden op De Hanen Weide. Dan speelt Achilles Veen om 13:00 uur op De Hanen Weide een wedstrijd tegen Baronie.

Achilles Veen 2 zal komende week (evenals alle jeugdteams) gaan deelnemen aan de nieuwe Altena Cup! Dinsdag 20 augustus wordt er bij Be Ready in Hank om 20:00 uur gespeeld tegen Be Ready en om 21:00 uur tegen Sleeuwijk. Zaterdag 24 augustus is bij GRC ’14 vanaf 12:00 uur de finaledag!