Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

Zaterdag 2 november staat voor Achilles Veen 1 in de Hoofdklasse A weer een uitwedstrijd op het programma. Er wordt een bezoek gebracht in Smitshoek in Barendrecht.

Afgelopen dinsdag speelde Achilles Veen nog een thuiswedstrijd voor de KNVB-beker tegen Roda JC. Achilles Veen was bijna een uur lang de bovenliggende partij tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, maar verzuimde op voorsprong te komen. Uiteindelijk sloegen de Limburgers toch toe en werd het 0-2. Het vertoonde spel moet echter veel vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen Smitshoek. Een flinke tegenvaller is wel dat Sen Aerts opnieuw geblesseerd uitviel met liesklachten. Het lijkt erop dat hij voorlopig niet kan spelen.

Smitshoek had geen verplichtingen voor de KNVB-beker en kan zich deze week dus rustig voorbereiden op het duel tegen Achilles Veen. De gastheren staan op een zevende plaats in de competitie met een achterstand van 2 punten op Achilles Veen. Afgelopen zaterdag werd met 0-1 gewonnen bij Spijkenisse, maar twee weken eerder werd thuis tegen DHSC maar liefst met 0-5 verloren.

Smitshoek is de afgelopen jaren steeds een lastige tegenstander gebleken voor Achilles Veen. Van de afgelopen tien duels, wist de groen-witte equipe er slechts twee winnend af te sluiten. Smitshoek trok vier maal aan het langste eind. Vorig seizoen werd het in Barendrecht 1-0 en in Veen 1-1.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede.

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993 BZ  BARENDRECHT