Achilles Veen 1 verliest bij ‘Angstgegner’ Smitshoek

Zaterdag 2 november speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Na een slap begin werd Smitshoek de rest van de wedstrijd overlopen, maar de kansen gingen er niet in. De eindstand werd bepaald op 1-0.

Vanwege de teruggekeerde blessure bij Sen Aerts besloot trainer John Karelse te beginnen met Kevin van Kempen in de spits. Rémon Koenen werd daar achter geposteerd en op de flanken moest het gevaar komen van Thomas de Man en Diego Meerveld.

Achilles Veen begon zeer slap aan de wedstrijd. De eerste duels werden verloren en al in de tweede minuut kwamen de gastheren gevaarlijk door. De vroege goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 11 minuten spelen is er een eerste kans voor Achilles Veen. Teun Sebregts weet de steekbal van Rémon Koenen echter niet tot doelpunt te promoveren. In de tegenstoot wordt het zwakke begin van Achilles Veen wel afgestraft. Na een snelle aanval komt de thuisploeg alsnog op een 1-0 voorsprong.

Vanaf dat moment lijkt de Veense ploeg wakker geschud en richting de rust worden steeds meer kansen gecreëerd. Kopballen van Thijs van den Berg en Maarten Boddaert missen richting. Teun Sebregts kon van binnen de ‘zestien’ vrij uithalen, maar schoot te slap in. Ook Rémon Koenen kreeg nog een behoorlijke kans voor de rust, maar ook die ging er niet in.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld als waar de eerste helft mee eindigde. Achilles Veen bleef de aanval zoeken en Smitshoek wachtte geduldig af tegen het eigen strafschopgebied aan. Ondanks dat er een ware verdedigingsmuur werd opgetrokken lukte het Achilles Veen toch nog om vele kansen te creëren. Ze waren vandaag echter niet aan de Veense voorhoede besteed.

Rémon Koenen kreeg in de tweede helft wel 5 opgelegde kansen die er allemaal niet in gingen, maar ook Teun Sebregts, Kevin van Kempen, Maarten Boddaert en Sem van der Pijl kregen nog kansen om te scoren.

Het goede veldspel tegen Smitshoek was dus niet voldoende om de punten mee te kunnen nemen uit Barendrecht. Het bleef bij 1-0 en die overwinning werd dan ook behoorlijk gevierd door de thuisploeg.

Koploper AZSV maakte geen fout en won thuis met 3-1 van FC ’s-Gravenzande. Sportlust ’46 droogde Spijkenisse met 4-0 af en DHSC passeerde met een 1-2 bij Rijnvogels DUNO op de ranglijst dat met 1-0 verloor van Rijsoord.
Overige uitslagen: Achilles ’29 – Capelle 1-4, SC Feyenoord – ARC 6-0 en Zwaluwen – Jodan Boys 4-0

Zaterdag 9 november kan het gat met de koploper weer wat verkleind worden. AZSV uit Aalten komt namelijk op bezoek in Veen. De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur.