Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

Zaterdag 25 mei staat voor Achilles Veen 1 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Veense hoofdmacht mag op bezoek bij Smitshoek in Barendrecht.

Achilles Veen staat op de negende plaats en Smitshoek staat met 1 puntje minder op de tiende plaats. Beide ploegen zijn veilig in de Hoofdklasse en zullen dus na de zomerstop weer uitkomen op hetzelfde niveau.

Van de afgelopen negen ontmoetingen wist Smitshoek er 3 te winnen en Achilles Veen 2. De overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Zo ook de heenwedstrijd in deze competitie op 15 december in Veen. Toen werd het 1-1. Achilles Veen speelde toen een goede eerste helft, maar ging slechts met 1-0 rusten. Dit was niet genoeg om een driepunter over de streep te trekken.

Zaterdag dus een wedstrijd ‘om des keizers baard’ in Barendrecht, maar juist als er weinig tot niets op het spel staat kunnen er vaak mooie wedstrijden ontstaan. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam.

Wie niet van plan is om naar Barendrecht af te reizen kan wellicht nog Achilles Veen 3 aanmoedigen. Zij spelen in een direct duel met nummer twee Nivo Sparta om het kampioenschap! Wanneer er niet verloren wordt door Achilles Veen is het kampioenschap binnen. Deze wedstrijd begint ook om 14:30 uur. En ook ons tweede elftal speelt nog thuis om 14:30 uur tegen De Alblas 2.