Voorbeschouwing SC Feyenoord – Achilles Veen

Afgelopen zaterdag wist Achilles Veen eindelijke weer eens 3 punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. Aanstaande zaterdag mag daaraan een goed gevolg gegeven worden in de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord.

De amateurtak van Feyenoord ontstond in 1978 als aparte vereniging toen de club Feyenoord werd opgesplitst in de BVO Stichting Feyenoord en de amateurafdeling van Feyenoord. Het standaard elftal van de amateurs startte toen in de zondag 4e klasse en werkte zich op tot de zondag hoofdklasse half jaren ’90. Vanaf dat moment speelden de Rotterdammers steeds in de hoofdklasse of de top van de eerste klasse. Toen in 2013 werd besloten om als zaterdagclub verder te gaan moest de club ook daarin weer onderaan beginnen. Drie keer op rij werd de club kampioen en in de eerste klasse hadden ze twee jaar nodig om promotie af te dwingen. Dat heeft de ploeg uit Rotterdam Zuid dus in de Hoofdklasse gebracht, maar tevreden zijn ze nog niet. Graag zouden ze nog een stap omhoog willen zetten en ze doen het dan ook niet slecht in deze sterke Hoofdklasse. Momenteel wordt de 4e plaats bezet met 4 punten achterstand op koploper Volendam.

Ook Achilles Veen heeft de ambities uitgesproken om een stapje omhoog te doen. Helaas vallen de prestaties van de groen-witte brigade wat tegen. Achilles Veen staat op de dertiende plaats onderaan een hele brede middenmoot. De achterstand op nummer 5 Jong FC Den Bosch is slechts 3 punten. Wie weet is afgelopen zaterdag de weg naar boven gevonden. Een goed resultaat tegen sc Feyenoord zou daar zeker bij helpen. Dat zou tevens het eerste resultaat in een uitwedstrijd zijn dit seizoen.

De wedstrijd van zaterdag wordt gespeeld op Sportpark Varkenoord en staat onder leiding van Martijn Kieft uit Putten. De aftrap zal rond 14:30 uur plaatsvinden.

Adres Sportpark Varkenoord
Olympiaweg 74-76
3078 HT  ROTTERDAM