Achilles Veen 1 pakt punt in hectische wedstrijd

Zaterdag 27 oktober speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord op sportpark Varkenoord. De groen-witten konden een 3-1 voorsprong niet over de streep trekken en speelden met 3-3 gelijk.

Voor de eerste keer dit seizoen wilde oefenmeester Giovanni Franken met dezelfde opstelling beginnen als een week eerder. Helaas gooide Freek Langermans roet in het eten. Vlak voor de wedstrijd moest hij afhaken met een enkelblessure. Voor hem in de plaats kwam Sem vd Pijl in de basis te staan. De complete opstelling zag er als volgt uit: Jamil Kools, Sem vd Pijl, Thijs vd Berg, Maarten Boddaert, Jonathan Yuya, Theo Martens, Toby Tan, Thomas de Man, Niek Wilborts, Sen Aerts en Ilias Zaimi.

Al in de 2e minuut van de wedstrijd gaven de gastheren een duidelijk signaal af. De thuisploeg ging duidelijk voor de overwinning en de eerste kans van de wedstrijd werd net naast geschoten.

Na 12 minuten spelen was daar al de eerste tegenvaller voor de groen-witten. Maarten Boddaert moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Roel de Kruijk. Middenvelder Theo Martens deed een paar stapjes terug en ging achterin in het centrum spelen.

Eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd is de thuisploeg al op zoek naar de voorsprong en in de 36e minuut is het raak. Ricardo Merrelaar brengt de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Vanaf dat de thuisploeg op voorsprong komt, begint Achilles Veen duidelijker de aanval te zoeken. Met een ontketende Ilias Zaimi komt het ook tot goede kansen op de gelijkmaker. Eerst komt een inzet van Niek Wilborts, op aangeven van Ilias Zaimi, op de paal. Snel daarna gaat een afstandsschot van Thomas de Man net over, evenals een schot van Ilias Zaimi. Vlak voor de rust is het dan toch raak. Ilias Zaimi kan afronden op een voorzet van Thomas de Man na een prachtige Veense aanval. Snel na de gelijkmaker fluit de goed leidende scheidsrechter Kieft voor de rust.

In de tweede helft blijft Achilles Veen de aanval zoeken en na een mislukt afstandsschot van Thomas de Man komt Niek Wilborts wel tot scoren. Na een mooie aanval komt Sen Aerts erdoorheen en vuurt op de Rotterdamse doelman. Laatstgenoemde kan de inzet van Aerts met moeite keren en de bal valt zo bij Niek Wilborts voor zijn voeten. Hij heeft twee pogingen nodig, maar schiet uiteindelijk wel via de paal de 1-2 binnen. Hiermee komt Achilles Veen gezien het op dat moment vertoonde spel op een verdiende voorsprong.

Ruim 5 minuten later lijkt Achills Veen alweer onderweg om de voorsprong te vergroten. 3 Veense spelers stormen op het vijandige doel af en Ilias Zaimi probeert de bal voor de goal te krijgen, maar de enige Rotterdamse verdediging die nog in de buurt is weet de voorzet te blokken. Hiermee is het gevaar geweken.

Daarna lukt het Feyenoord weer om een aantal keren gevaarlijk te worden. Ruim een half uur voor tijd weet Jamil Kools tot twee keer toe zijn doel schoon te houden na gevaarlijke inzetten van de Rotterdammmers. Daarna gaat het een hele tijd gelijk op en worden er door beide ploegen weinig kansen gecreëerd. Totdat in de 77e minuut Sen Aerts de wedstrijd lijkt te beslissen. Op aangeven van Ilias Zaimi schiet hij de 1-3 binnen.

Waar je zou verwachten dat de buit voor de Veense ploeg binnen is, is niets minder waar. Feyenoord gaat vol op de aanval om de aansluiting te vinden. Achilles vergeet om de weggegeven ruimte te benutten en had zomaar op 1-4 kunnen komen. Kansen daarop werden helaas verprutst en opeens komt Feyenoord in de 80e minuut op 2-3.

In de 84e minuut krijgt Thijs van den Berg nog een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding en de scheidsrechter heeft zijn kaart nog maar amper opgeborgen of de 3-3 staat al op het scorebord na een klutsbal voor de goal van Jamil Kools.

Ook daarna gaat Achilles Veen weer op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar de goal van de tegenstander wordt niet meer gevonden. Wel komen Kees Schellekens en Brian Peters nog in het veld voor Ilias Zaimi en Thomas de Man, maar ook dat mocht niet meer baten. Helaas krijgt Thijs van den Berg nog wel zijn tweede gele kaart wanneer hij aan de noodrem moet trekken om zelfs een achterstand te voorkomen. Hij mag dus nog vervroegd vertrekken en zal volgende week tijdens de thuiswedstrijd tegen Ter Leede geschorst zijn.

Uiteindelijk blaast scheidsrechter Kieft af bij een 3-3 eindstand. Gezien het verloop van de wedstrijd misschien 2 verloren punten, maar wel het eerste punt in een uitwedstrijd dit seizoen en niet bepaald tegen de minste tegenstander.

Een verrassende nederlaag werd geleden door FC ’s-Gravenzande. Thuis tegen Zwaluwen werd het 2-3. RKAV Volendam wist ook vandaag weer 3 keer het net te vinden. Dat was net genoeg voor een overwinning. Uit tegen Smitshoek werd het 2-3 voor de koploper. De tegenstander van Achilles Veen voor volgende week tankte ook vertrouwen. Ter Leede won thuis met 5-0 van XerxesDZB.

Overige uitslagen: Swift – Jodan Boys 0-1, Rijnvogels – Nootdorp 4-0, DFS – Capelle 3-1, Jong FC den Bosch – Spijkenisse 3-0.

Zaterdag 3 november staat voor Achilles Veen weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Ter Leede uit Sassenheim. Aftrap: 14:30 uur.