Voorbeschouwing SC Feyenoord – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 5 februari mag er door Achilles Veen 1 eindelijk weer gevoetbald worden. De laatste competitiewedstrijd die werd afgewerkt was de uitwedstrijd tegen DHSC op 27-11-2021. Deze ging met 3-2 verloren. Achilles Veen kwam daarna op 14 december nog een keer in actie in de tweede ronde van de KNVB beker thuis tegen DVS ‘33. Achilles Veen bood goed tegenstand aan de derde divisionist, maar de wedstrijd werd jammerlijk met 0-2 verloren. Daarna was het weer een tijdje stil, totdat er vorige week weer groen licht kwam om de competitie te hervatten. De KNVB besloot het programma wat om te gooien, waardoor er aanstaande zaterdag eerst op bezoek bij Feyenoord ingehaald moet worden.

SC Feyenoord speelde jaren lang in de top van het zondagvoetbal, maar besloot in 2013 de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. Er moest toen gestart worden in de vierde klasse. Na drie kampioenschappen op rij werd er vanaf seizoen ‘16/’17 in de eerste klasse gespeeld en in 2018 kon ook daar alweer een kampioenschap gevierd worden. SC Feyenoord stak zijn ambities niet onder stoelen of banken en wilde graag nog verder promoveren naar de derde divisie. In seizoen ‘18/’19 waren ze dichtbij met een derde plaats, maar de seizoenen daarna werden helaas niet afgemaakt.

De ambities voor Feyenoord zullen niet gewijzigd zijn en de Rotterdammers hebben weliswaar een achterstand van 11 punten op koploper Capelle, maar ze hebben ten opzichte van de koploper ook nog twee wedstrijden tegoed. Het is zaterdag aan Achilles Veen om ervoor te zorgen dat dat gat even groot blijft.

De groen-witte equipe van John Karelse presteert al heel het seizoen wisselvallig. Overwinningen worden opgevolgd door verliezen en andersom. Er werden dit seizoen nog niet een keer twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. Voetballend valt het vaak helemaal niet tegen, maar toch krijgen ze steeds het deksel op de neus. Het zou mooi zijn als er aanstaande zaterdag weer een keer punten gepakt kunnen worden om zo in veilige haven te blijven, maar dat zal geen ‘makkie’ worden. Achilles Veen wist in de afgelopen jaren namelijk niet een wedstrijd te winnen van de Rotterdammers.

De wedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Willem Kuijntjes. Hij wordt geassisteerd door Marco Ritsema en Kamal el Hajjaji

Sportpark Varkenoord
Olympiaweg 280
3078 HT Rotterdam