Achilles Veen pakt verdienstelijk punt bij SC Feyenoord

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 5 februari werd de competitie door Achilles Veen 1 hervat met de inhaalwedstrijd op bezoek bij Feyenoord. Achilles Veen begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong, maar moest uiteindelijk niet onterecht de punten delen: 2-2.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd werden door Achilles Veen gedomineerd, maar de twee kansen voor Sen Aerts werden niet benut. Na 10 minuten spelen komt Feyenoord voor het eerst eruit en ook zij creëren meteen een goede kans. Jordy Zielschot voorkomt echter een achterstand. Feyenoord komt daarna wat meer in balbezit, maar doet daar vrij weinig mee. Het is vooral Achilles Veen dat gevaar sticht na een balverovering. Dit brengt Achilles Veen dan ook in de 27e minuut op voorsprong door een prachtige individuele actie van Thomas de Man. Hij speelt met een mooie schijnbeweging op eigen helft twee tegenstanders uit en dribbelt zo door de vijandelijke zestien in. Met een droge schuiver in de verre hoek brengt hij zijn ploeg op een terechte 0-1 voorsprong.

Daar blijft het niet bij. Achilles Veen zit er op dat moment goed in en blijft druk naar voren uitoefenen. In de 33e minuut heeft Sen Aerts in het strafschopgebied de bal en legt met een puntertje terug op Niek Wilborts. Laatst genoemde denkt niet te lang na en werkte de bal onhoudbaar de kruising in, 0-2!

Tegen het einde van de eerste helft wordt Feyenoord weer gevaarlijker en een minuut voor de rust komt de thuisploeg dan ook terug tot 1-2. Toch wel een domper voor Achilles Veen.

Maarten Boddaert moest na de rust in de kleedkamer achterblijven met een ogenschijnlijk zware blessure. Hij werd vervangen door Vincent van Hoof. In de tweede helft is het weer eerst Achilles Veen dat gevaarlijk wordt. Een poging uit een redelijk moeilijke hoek van Jay-Jay Meierdres belandt in het zijnet. Niet lang daarna is het toch Feyenoord dat weer gevaarlijk wordt. Eerst ontsnapt Achilles Veen aan de gelijkmaker wanneer de bal met een omhaal tegen de lat wordt gewerkt, maar in de 58e minuut valt dan toch de 2-2. Ook daarna blijft Feyenoord druk vooruit uitvoeren, maar tot echt grote kansen komt de thuisploeg niet meer. Het is soms wat kunst- en vliegwerk, maar vooral werklust dat Achilles Veen op de been houdt, maar in de laatste 10 minuten zijn de grootste kansen toch weer voor Achilles Veen. Eerst is de Rotterdamse doelman alert op een iets te scherpe voorzet van Thomas de Man en daarna krijgt De Man zelf nog een schietkans, maar deze wordt wild over geschoten. Na een minuut of vier extra tijd wordt er afgefloten en kunnen beide ploegen misschien wel tevreden zijn met het behaalde punt.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (66’ Rico Geeroms), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert (46’ Vincent van Hoof), Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres (80’ Rémon Koenen), Sen Aerts (59’ Ousmane Traore), Thomas de Man

Er waren slechts twee andere wedstrijden in de Hoofdklasse A. DHSC kon thuis niet winnen van FC ’s-Gravenzande: 1-3 en ARC won thuis van Scherpenzeel met 5-2.
Achilles Veen is hierdoor een plaatsje gestegen op de ranglijst en staat nu op de twaalfde plaats.

Zaterdag 12 februari volgt de thuiswedstrijd tegen koploper Capelle. Er wordt op De Hanen Weide om 14:30 uur afgetrapt.