Voorbeschouwing Rijsoord – Achilles Veen

Na het bezoek van afgelopen zaterdag aan Ridderkerk, mag Achilles Veen 1 het zaterdag 24 maart in dezelfde plaats opnieuw gaan proberen. Deze keer stopt de bus aan de andere kant van de A16 bij het plaatselijke vv Rijsoord.

Normaal gesproken wordt Rijsoord toch gezien als de tweede club van Ridderkerk, maar momenteel staat het 4 plaatsen hoger op de ranglijst dan plaatsgenoot RVVH. Het verschil in punten bedraagt momenteel echter maar 3.

Voor Achilles Veen zal het zaterdag waarschijnlijk weer een lastige wedstrijd worden, aangezien eigenlijk elke uitwedstrijd een lastige is voor de manschappen van Bastiaansen. Alle 6 de verliespartijen van deze competitie waren namelijk uitwedstrijden. Rijsoord heeft echter thuis wel 5 wedstrijden verloren en tevens zijn grootste nederlagen geleden. Tegen koploper Noordwijk werd het 1-8 en tegen ’s-Gravenzande 1-4. Dat zou misschien kansen kunnen bieden voor Achilles. Wellicht dat ook de terugkeer na een schorsing van Brian Peters en Ayden Kuipers een positieve invloed op het Veense spel zal hebben.

Vlak voor de winterstop kwamen beide partijen in Veen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Achilles speelde Rijsoord in de eerste helft van het kastje naar de muur, maar vergat om een ruimere voorsprong dan 1-0 te nemen. Uiteindelijk kon Rijsoord in blessuretijd de 1-1 maken.

Laten we dus hopen op een mooi schouwspel aanstaande zaterdag en wellicht kan Achilles Veen weer een keer de punten meenemen na een uitwedstrijd. De wedstrijd in Ridderkerk staat onder leiding van de heer Menno Kloet uit Rotterdam. Voor beide partijen een nieuw gezicht deze competitie.

Adres Sportpark Rijsoord
Vlasstraat 1A
2988 XR  RIDDERKERK