Domper voor Achilles Veen in Ridderkerk

Achilles Veen 1 was vorige week thuis tegen Rijnvogels de derde periode begonnen met een overwinning en was voornemens dat goede begin voort te zetten op jacht naar de laatst mogelijke prijs van dit seizoen. RVVH gooide echter roet in het Veense eten en won verdiend met 2-0 van een machteloos Achilles Veen.

Clemens Bastiaansen moest door wat schorsingen en blessures een behoorlijk gewijzigd elftal in het veld brengen. Bas van Loon is zoals bekend langdurig geblesseerd, maar ook Maarten Boddaert moest geblesseerd vanaf de kant toekijken. Daarnaast waren Ayden Kuipers en Brian Peters geschorst. Dit bracht Bastiaansen tot de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Sezer Sulun, Theo Martens, Joep van den Ouweland, Toby Tan, Kees Schellekens, Niek Wilborts en Sen Aerts. De wissels deze middag waren Melle Mandemakers, Flavio Andjole, Jorik Mijnhijmer, Ruben Alonso en Niels Duister.

De wedstrijd ging voor Achilles Veen goed van start. De scheidsrechter had nog maar amper voor het begin gefloten en Niek Wilborts kreeg van de RVVH-verdediging de eerste kans al in de schoot geworpen. Hij leek echter zelf te schrikken van de kans en schoot matig in waardoor zijn schot door een verdediger gekeerd kon worden. Helaas was dit meteen het enige wapenfeit van de het eerste kwart van de wedstrijd. Ook RVVH kon in die periode niet een keer gevaarlijk worden.

Na 25 minuten spelen lukte het RVVH wel een keer om er doorheen te komen. Dit was ook meteen gevaarlijk genoeg voor de 1-0. Een aanval over rechts resulteerde in een voorzet die bij de tweede paal ongehinderd binnen kon worden geschoten door Nedely Fortes.

Een krappe 2 minuten later kon RVVH wederom gevaarlijk worden. Een goed afstandsschot werd echter heel knap gekeerd door Jamil Kools.

Pas na ruim een half uur lukte het Achilles Veen om voor de tweede keer gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Theo Martens kon door Sem van der Pijl worden ingekopt, maar ging net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later mocht Theo Martens nog eens aanleggen voor een vrije trap. Deze keer probeerde hij het echter ineens, maar ook nu zonder succes. Zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising.

Vlak voor rust moest RVVH nog een gele kaart incasseren na een charge in de middencirkel op Sen Aerts. Ruststand 1-0.

Achilles Veen begint aan de tweede helft in een ongewijzigd elftal, maar in de 53e minuut komt Jorik Mijnhijmer in het veld voor Joep van den Ouweland. Meteen daarna komt RVVH echter op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Sanzio Dieterich.

Na een klein uur spelen is Flavio Andjole de volgende invaller. Hij komt in het veld voor Toby Tan. De eerste kans daarna is voor Sen Aerts die diagonaal op doel kan schieten. Zijn schot wordt echter knap gekeerd door de RVVH doelman. Niet lang daarna kan zelfs Flavio Andjole op doel koppen. Zijn inzet gaat echte over via het hoofd van Niek Wilborts die in dit geval beter had kunnen bukken in plaats van doorkoppen.

Na 77 minuten levert een overtreding op Thijs van den Berg RVVH de volgende gele kaart op en in dezelfde minuut krijgt Jorik Mijnhijmer nog een behoorlijke schietkans, maar zijn poging wordt onderweg van richting veranderd.

Ruim 10 minuten voor tijd mag Melle Mandemakers nog zijn competitiedebuut maken voor Achilles Veen 1. Hij komt in het veld voor Kees Schellekens.

Niet lang daarna mist RVVH ook nog eens een grote kans op 3-0. Achilles Veen probeert er nog een slotoffensief uit te gooien, maar blijft onmachtig in deze wedstrijd die uiteindelijk dus terecht met 2-0 wordt gewonnen door de gastheren uit Ridderkerk.

Nummer 4 Hoek deed betere zaken en wist verrassend met 1-5 te winnen van nummer twee Ter Leede. FC Rijnvogels wist ondanks het verlies in Veen vorige week toch de goede lijn van de vorige periode weer op te pakken en won thuis met 2-1 van AVV Swift. RVVH schoot uiteindelijk niet zo veel op met de overwinning op Achilles aangezien de concurrenten onderin ook 3 punten konden pakken. Argon won thuis met 4-2 van Jodan Boys en AFC won zijn thuiswedstrijd tegen Rijsoord met 3-2. De overige wedstrijden waren afgelast.

Zaterdag 24 maart mag Achilles Veen wederom de reis naar Ridderkerk maken. Er mag dan afgerezen worden naar het Ridderkerkse deel aan de andere kant van de A16 alwaar het sportpark van Rijsoord te vinden is. Ook daar zal om 14:30 uur afgetrapt worden.