Voorbeschouwing Paasweekend

Teamfoto zonder tekst

Capelle – Achilles Veen
Afgelopen zaterdag wist Achilles Veen voor het eerst sinds 12 februari een competitiewedstrijd niet winnend af te sluiten. Nummer twee en winnaar van de tweede periode ARC trok op De Hanen Weide met 1-2 aan het langste eind.

De tweede wedstrijd in de derde periode staat aanstaande zaterdag op het programma. Achilles Veen heeft het meteen zwaar te verduren, want na het ontvangen van de nummer twee, mag er zaterdag een bezoek gebracht worden aan koploper Capelle. Meteen de ploeg waar voor de zegereeks voor het laatst van werd verloren. Op 12 februari kreeg Achilles Veen van Capelle een lesje in effectiviteit en werd het op De Hanen Weide 1-4. Zaterdag liggen er voor Achilles Veen dus wellicht kansen om revanche te nemen op de thuisnederlaag. De laatste keer dat Capelle een nederlaag leed was ook in een thuiswedstrijd. 19 februari was ARC met 1-2 te sterk in Capelle a/d IJssel. Dat was meteen de enige thuiswedstrijd die de Capellenaren verloren.

De wedstrijd in Capelle begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steven van der Vrande. Hij wordt daarbij geassisteerd door Gabriel Nusselder en Kamal el Hajjaji.

Achilles Veen – DHSC
Tweede paasdag staat er voor de Hoofdklasse A wederom een volledige competitieronde op het programma. Achilles Veen speelt dan de terugwedstrijd tegen het Utrechtse DHSC.

In Utrecht werd het op 27 november, door de lockdown toen zonder publiek, 3-2 voor de thuisploeg. De ploeg van John Karels zal uit zijn op revanche op de Utrechters om de uitnederlaag weg te poetsen. DHSC wist op 26 maart verrassend te winnen van ARC en pakte op woensdag 30 maart nog een keer 3 punten door op bezoek bij Achilles ’29 met 0-3 te winnen. Daarna werd achtereenvolgens verloren van Spijkenisse, Jodan Boys en Rijnvogels. De Ondiepers hebben echter nog wel wat puntjes nodig om uit de gevarenzone te komen. Ze staan op dit moment op de 13e plaats. Die plaats heeft als gevolg dat er nacompetitie gespeeld zal moeten worden om handhaving. Ze zitten echter DUNO en Scherpenzeel op de hielen. Het is daar dus allerminst beslist.

Bij alle vier de wedstrijden die beide ploegen tot op heden tegen elkaar speelden, wist steeds de thuisploeg aan het langste eind te trekken. Laten we hopen dat dat aanstaande maandag opnieuw het geval is.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remon Tulen. Hij wordt daarbij geassisteerd door Mak Schrama en Niels Valkoog