ARC doorbreekt Veense zegereeks

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 9 april kwam sv ARC op bezoek op De Hanen Weide. De ploeg uit Alphen a/d Rijn stond op de tweede plaats en had een week eerder ook de tweede periode binnen gehaald. ARC bleek dan ook een geduchte tegenstander en wist met 1-2 de punten mee naar huis te nemen.

Bij Achilles Veen konden dezelfde elf starten als een week eerder. De eerste helft was het spel niet bepaald om over naar huis te schrijven. Beide ploegen hadden vaak ruzie met de bal wat vooral veroorzaakt werd door de harde wind die schuin over het veld raasde. Toch kwamen beide ploegen wel tot kansen. ARC kreeg al in de eerste minuut een dot van een kans, maar die werd totaal verkeerd geraakt en ging naast.

In de 7e minuut Achilles Veen voor het eerst gevaarlijk en moet de Alphense doelman zich strekken om een treffer van Sen Aerts te voorkomen. Even later probeert Maarten Boddaert het nog met een kopbal, maar de hoek was te lastig.

Na een kwartier spelen weet Matthijs de Oude van ARC wel het net te vinden met een kopbal en brengt de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Daarna creëert Achilles Veen weer wat kansjes, maar Niek Wilborts weet een vrije kopkans uit een hoekschop niet op doel te krijgen en Sen Aerts komt net een teenlengte tekort om een voorzet van Zain Moghal binnen te tikken.

Na ruim een half uur spelen faalt Nikki Baggerman oog in oog met de keeper. Hij wordt volledig vrij voor de doelman gezet door Jay-Jay Meierdres, maar krijgt de bal niet langs de keeper.

In de tweede helft ook kansjes voor beide ploegen, maar de bezoekers zijn toch het gevaarlijkst. In de 63e minuut komt ARC uit een snelle counter op 0-2. Achilles Veen gaat dan aanvallend wisselen om meer druk naar voren te krijgen. Er worden ook wel kansjes gecreëerd, maar ARC blijft ook gevaarlijk in de omschakeling.

In de 75e minuut zorgt Maarten Boddaert met het hoofd wel voor de aansluitingstreffer uit een hoekschop van Nikki Baggerman. Achilles Veen blijft daarna aandringen, maar kan niet echt meer een vuist maken om het ARC echt lastig te maken. Maarten Boddaert krijgt in de 87e minuut nog wel een kansje, maar zijn inzet gaat in het zijnet. Het blijft bij 1-2. Een verdiende overwinning voor de gasten uit Alphen a/d Rijn, die daarmee dus een einde brengen aan de Veense zegereeks die dus zes wedstrijden geduurd heeft.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (66’ Thomas Schilders), Thijs van den Berg (35’ Rico Geeroms), Maarten Boddaert, Daan Wensink (75’ Teun Sebregts), Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts, Thomas de Man

Koploper Capelle maakte evenals ARC ook geen fout en wist met 0-3 te winnen bij Smitshoek. Nummer 3 Rijnvogels pakte op bezoek bij DHSC de volle buit met 0-2 en Scherpenzeel wist verrassende te winnen bij SC Feyenoord: 1-2.
Overige uitslagen: Jodan Boys – Poortugaal 1-1, Zwaluwen – Rijsoord 4-0, FC ’s-Gravenzande – Achilles ’29 2-2 en DUNO – Spijkenisse 1-2.

De Hoofdklasse A staat voor een dubbel programma in het Paasweekend. Achilles Veen speelt zaterdag om 14:30 uur de uitwedstrijd bij koploper Capelle en tweede Paasdag wordt er om 14:30 uur thuis afgetrapt tegen DHSC.