Voorbeschouwing Goes – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Aanstaande zaterdag (2-9) wacht Achilles Veen de eerste uitwedstrijd van deze competitie. Er mag aangetreden worden in en tegen Goes. De enige tegenstander dit seizoen waartegen de ‘groen-witten’ al eerder mochten aantreden.

De ploeg van hoofdtrainer Dennis de Nooijer, die afgelopen zaterdag al op De Hanen Weide werd gespot om ons vlaggenschip te ‘bespioneren’, is de competitie afgelopen zondag begonnen met een 2-4 overwinning op bezoek bij Unitas ’30 in Etten-Leur. Afgelopen seizoen wisten de Zeeuwen tegen Achilles Veen twee maal aan het langste eind te trekken. In Goes verloor Achilles Veen kansloos met 4-0 en in de allerlaatste speelronde was Goes in Veen ook te sterk met 2-3. Achilles Veen kan dus een geduchte tegenstander verwachten die waarschijnlijk de ambitie zal hebben om mee te strijden om de bovenste plaatsen.

Achilles Veen begon de competitie afgelopen zaterdag met een 1-0 thuisoverwinning. Dat de groen-witten aan het langste eind gingen trekken zag het in de eerste helft niet naar uit. Mede door goed keeperswerk van Jan Schimmel kon de ploeg van Dennis van der Steen toch de ‘nul’ houden en na de rust met het invallen van Thomas de Man en Jens Verschuren ging het voetballend ook wat beter lopen en Daan Wensink besliste de wedstrijd met een mooie treffer.

Afgelopen week kreeg ook spits Pim Goossens, na een jaar blessureleed, weer groen licht om volledig met de groep mee te trainen. Goed nieuws voor de technische staf die echter ook te horen hebben gekregen dat Ayrton Statie waarschijnlijk wel voor langere tijd uitgeschakeld is met een knieblessure.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rick Sturm. Hij wordt daarbij geassisteerd door Michael Hoeksma en Jeroen Heijboer.

Locatie:
Sportpark Het Schenge
Geldeloozepad 1f
4463 AJ  GOES