Achilles Veen 1 pakt 3 punten in openingswedstrijd tegen Orion

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 26 augustus stond voor Achilles Veen 1 de seizoenouverture op het programma. Er mocht thuis aangetreden worden tegen het Nijmeegse Orion. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord, maar dat was geen vanzelfsprekende uitslag.

Al in de eerste wedstrijd van het seizoen moest trainer Dennis van der Steen wat ‘sleutelen’ aan zijn beoogde basiselftal. Aanvoerder Nikki Baggerman kon vanwege een blessure niet spelen en middenvelder Fabian Korporaal was ook niet fit genoeg om te starten, maar nam wel plaats op de bank. Zodoende werd het middenveld bezet door Glenn Kools, Jeroen Sterrenburg en Robin Damen. De aanvoerdersband zat bij tweede aanvoerder Stephen Warmolts om zijn arm.

Achilles Veen begint wat onwennig en geeft al snel wat kansen weg aan de gasten uit Nijmegen die vooral via de zijkanten gevaarlijk doorkomen. Dit levert Orion al in de tweede en twaalfde minuut een behoorlijke kopkans op. De eerste gaat over en de tweede naast. Na een kleine 20 minuten spelen komen de gasten tot hun eerste schietkans vanuit een hoekschop, maar deze gaat hard op de vuisten van doelman Jan Schimmel.

In de 26e minuut is er de eerste kans voor Achilles. Jochem Scheij manoeuvreert zich knap langs zijn tegenstander en legt terug op de meegelopen Glenn Kools, maar zijn schot gaat over.

Na 36 minuten spelen moet Jan Schimmel voor het eerst serieus in actie komen. Een licht van richting veranderd schot leek de kruising te gaan vinden, maar de doelman weet prachtig zijn doel schoon te houden. Vlak voor de rust nog een hachelijk moment voor de doelman aan de andere kant die tot twee keer toe een hoge bal los laat, maar de Veense aanvallers zijn niet bij machte om de slippertjes af te straffen.

Voor de tweede helft worden door Dennis van der Steen twee wijzigingen doorgevoerd. Thomas de Man komt erin voor Jochem Scheij en komt in een vrije rol aan de rechter kant te spelen. Robin Damen wordt vervangen door Jens Verschuren.

De wissels en omzettingen lijken Achilles Veen goed te doen. Er wordt met meer druk vooruit gespeeld en al in de 51e minuut wordt dit beloond met een treffer van Daan Wensink. Hij wordt diep gestuurd door Stephen Warmolts en rondt keurig af in de verre hoek.

In de 71e minuut moet Jan Schimmel zich opnieuw laten gelden wanneer een afstandsschot richting de kruising zeilt, maar ook deze poging lukt het de gasten niet om de Veense doelman te verschalken.

In het slot van de wedstrijd is het toch weer Orion dat opportunistisch de aanval gaat zoeken om de openingswedstrijd in ieder geval niet verliezen, maar het Veense doel blijft tot het eindsignaal stil en de groenwitten mogen 3 punten bijschrijven. Wel zal Achilles Veen volgende week Jari Koenraat moeten missen. De aanvaller kreeg tegen het einde van de wedstrijd een gele kaart en meteen daarna als beloning voor een cynisch applausje meteen zijn tweede. Een klein smetje op een mooi resultaat in de openingswedstrijd.

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Daan Wensink (90’Luca den Heijer), Ingo van Weert, Stephen Warmolts, Tim van Broekhoven, Robin Damen (46’ Jens Verschuren), Jeroen Sterrenburg (72’ Melle Mandemakers), Glenn Kools, Jochem Scheij (46’ Thomas de Man), Ray Versluis, Jari Koenraat

De concurrentie
Op Teletekst zal er dit seizoen op de zaterdagmiddag niet veel te zien zijn. Bijna de volledige competitie wordt afgewerkt op de zondag. Afgelopen weekend was er op zaterdag alleen nog SV Venray tegen UDI ‘19/CSU. De gasten trokken daar met 0-3 aan het langste eind en mogen zich voorlopig koploper noemen. Op de zondag waren er veel gelijke spelen. Nemelaer – Juliana ’31 2-2, SC Kruisland – Wittenhorst werd een doelpuntenfestijn met 4-4. HVCH – Dongen eindigde in 2-2 en Nuenen – Halsteren in 0-0. Best Vooruit wist thuis wel met 1-0 te winnen van EVV Echt en Goes pakte op bezoek bij Unitas ’30 de punten met 2-4.

Volgende week
Zaterdag 2 september staat de eerste uitwedstrijd op het programma. De reis gaat naar Goes alwaar om 14:30 uur afgetrapt gaat worden.