Voorbeschouwing FC Rijnvogels – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 2 oktober mag Achilles Veen 1 het gaat opnemen tegen de zogenaamde derde club van Katwijk. Namelijk FC Rijnvogels. FC (fusie club) Rijnvogels is een fusie tussen KRV (Katwijkse Rijn Vogels) en MVKV (Marine Vlieg Kamp Valkenburg) en is ontstaan in 2004. Sportpark De Kooltuin ligt in Katwijk aan den Rijn op een steenworp afstand van voormalig militair vliegveld Valkenburg. Bij eenieder inmiddels wel bekend van de Theaterhangaar waar inmiddels al 11 jaar de musical Soldaat van Oranje wordt opgevoerd.

De Katwijkse fusieclub heeft in het seizoen 16/17 een jaar aan de derde divisie mogen proeven, maar is over het algemeen een stabiele hoofdklasser te noemen. Dit seizoen zijn de ‘Vogels’ ook goed op dreef. Afgelopen zaterdag werd weliswaar ruim verloren bij FC ’s-Gravenzande (5-1), maar de Katwijkers gaan nog wel fier aan kop met 12 punten uit 5 wedstrijden.
Het contrast met Achilles Veen is dan ook groot te noemen. Achilles Veen begon aan de competitie met titelaspiraties, maar staat na 5 wedstrijden met slechts 4 punten op de dertiende plaats. Ook afgelopen zaterdag kon er weer niet gewonnen worden toen Scherpenzeel op bezoek kwam (0-2) en daarmee wordt nog gewacht op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

De laatste onderlinge ontmoeting dateert alweer van 26 oktober 2019. Achilles Veen wist toen thuis te winnen met 1-0. In het seizoen daarvoor trok Rijnvogels twee maal aan het langste eind. Laten we hopen dat Achilles Veen aanstaande zaterdag de rug kan rechten en voor een stuntje kan zorgen door op bezoek bij de koploper drie punten te pakken.

De wedstrijd begint op Sportpark de Kooltuin om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidrechter Dominique Prick. Hij wordt geassisteerd door Gabriel Nusselder en Danny van Veenendaal.

Bezoekers van de wedstrijd willen we graag wijzen op de geldende regels in het kader van COVID-19. KLIK HIER om op de website van FC Rijnvogels deze regels nog eens door te lezen.

Sportpark De Kooltuin
1e Mientlaan
2223 LG KATWIJK AAN DEN RIJN