Achilles Veen krijgt ook Scherpenzeel niet over de knie

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 25 september mocht Achilles Veen 1 proberen de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken tegen Scherpenzeel. Toen scheidsrechter Germs echter voor de laatste keer floot, stond er een terechte 0-2 op het scorebord.

Achilles Veen 1 begon aan de wedstrijd met een in ere herstelde voorhoede met Rémon Koenen, Thomas de Man en de in de basis teruggekeerde Sen Aerts. Daan Wensink en Teun Sebregts mochten deze keer ook vanaf de aftrap beginnen op het middenveld samen met Maarten Boddaert.

Twee minuten na de aftrap was er al het eerste gevaar van de gasten. Dit was een voorbode op de rest van de wedstrijd waarin Achilles Veen amper aan voetballen toe kwam en Scherpenzeel voortdurend de gevaarlijkste ploeg was. Op voetbaltechnisch gebied werden de toeschouwers niet bepaald verwend, maar zo links en rechts werden toch wat kansjes gecreëerd.

Ook in de vijfde minuut was Scherpenzeel nog eens gevaarlijk en na een klein kwartier probeerde Wouter Verstraaten het van afstand met de eerste Veense doelpoging. Even later probeert Thomas de Man met een volley vergeefs op de goal te krijgen en daarna krijgen Teun Sebregts en Sen Aerts de voorzet van Rémon Koenen er niet in.

Na een klein half uur blesseert Daan Wensink zichzelf wanneer hij nogal ongelukkig terecht komt. Hij moet meteen het veld verlaten en lijkt voorlopig niet meer in actie te kunnen komen. Vanaf deze plaats veel sterkte met je herstel!

Niet lang na het uitvallen van Daan Wensink komt Scherpenzeel er gevaarlijk doorheen en wordt in de ‘zestien’ onreglementair af afgestopt door Wouter Verstraaten. Geel voor de verdediger en een strafschop voor de gasten. Deze wordt feilloos binnen geschoten.

Vlak voor rust zij er nog kansen voor Thomas de Man, Zain Mogal en Teun Sebregts. Bij laatst genoemde was de keeper zelfs al verdwenen, maar kon een verdediger nog redding brengen.

In de tweede helft veranderd er weinig aan het spelbeeld. Achilles Veen probeert aan te vallen, maar is heel slordig aan de bal. Qua kansen komt de thuisploeg niet veel verder dan wat gevaarlijke afstandsschoten en een vrije trap van Maarten Boddaert die knap gered wordt.

Wel gaat het in het Veense strafschopgebied nog eens mis wanneer Sen Aerts gaat meeverdedigen en zijn tegenstander van achteren neer haalt. Wederom een strafschop voor Scherpenzeel en ook deze wordt weer keurig binnen geschoten.

Achilles Veen probeert daarna nog wel een offensief eruit te gooien, maar echt gevaarlijk worden wil niet lukken. Scherpenzeel neemt terecht de punten mee naar huis en Achilles Veen wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Zain Moghal (79’ Glenn Kools), Wouter Verstraaten, Mats van Huijgevoort, Vincent van Hoof, Teun Sebregts (64’ Thomas Schilders), Maarten Boddaert, Daan Wensink (26’ Niek Wilborts), Rémon Koenen, Sen Aerts (64’ Gino Dix), Thomas de Man

De concurrentie
Koploper Rijnvogels leed zaterdag het eerste verlies. Uit bij FC ’s-Gravenzande werd het maar liefst 5-1!
Overige uitslagen: SC Feyenoord – Smitshoek 4-0, DHSC – Spijkenisse 0-0, Poorugaal – Capelle 1-1, Zwaluwen – ARC 2-0, Jodan Boys – Achilles ’29 3-1, DUNO – Rijsoord 2-1.

Volgende week
Zaterdag 2 oktober wacht Achilles Veen de uitwedstrijd tegen koploper Rijnvogels. Er zal in Katwijk afgetrapt worden om 14:30 uur.

Topscorers Achilles Veen
Thomas Schilders 2
Maarten Boddaert 2
Jay-Jay Meierdres 1
Rémon Koenen 1
Gino Dix 1