Voorbeschouwing DUNO – Achilles Veen

Zaterdag 14 september speelt Achilles Veen 1 zijn derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Er staat een ‘uitbeurt’ te wachten bij DUNO uit Doorwerth. Achilles Veen zal na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Capelle extra gemotiveerd zijn om de punten te gaan pakken. Tegen Capelle was Achilles Veen bijna de hele wedstrijd heer en meester, maar Capelle kon uit de counter al in het eerste half uur twee maal toeslaan. Dit kwam Achilles Veen niet meer te boven en zo was de eerste verliespartij van het seizoen een feit.

DUNO beleefde vorig seizoen zijn debuut in de Hoofdklasse en werd in de Hoofdklasse B verdienstelijk achtste. Tot het seizoen 2012/2013 ontsteeg de ploeg uit Doorwerth slechts sporadisch de vierde klasse, maar in 2013 werd het kampioenschap gevierd. Een jaar later in de derde klasse werd meteen weer de kampioensvlag gehesen worden. In de tweede en eerste klasse had de club twee seizoenen nodig om op de hoogste trede van het podium te komen. Zo is de club in 6 jaar tijd gegroeid van vierdeklasser naar hoofdklasser. Vorig seizoen moest oude bekende Jan Oosterhuis nog tijdelijk het roer overnemen in Doorwerth. Hij was technisch manager, maar moest de ontslagen Lodewijk de Kruijf tijdelijk vervangen. Inmiddels is Jan weer vertrokken naar De Meern en Roy de Haan is zijn opvolger.

In de eerste speelronde van dit seizoen wist DUNO ruim te winnen van Achilles ’29 (5-0). Afgelopen zaterdag moest DUNO het onderspit delven tegen Zwaluwen (3-2). Zowel DUNO als Achilles Veen staan dus na twee speelronden op 3 punten.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis. Hij wordt geassisteerd door Amilcar Mejia en Stefan Cornelis Brondijk. Let op! De wedstrijd begint pas om 15:00 uur!

Sportpark De Waayenberg
W.A. Scholtenlaan 138
6865 NA  DOORWERTH