Achilles Veen 1 wordt afgetroefd in Doorwerth

Zaterdag 14 september stond voor Achilles Veen 1 de tweede uitwedstrijd van deze competitie op het programma. Tegenstander van dienst was DUNO. Een voor Achilles Veen onbekende tegenstander die in de afgelopen jaren een opmars maakte van de vierde klasse naar de hoofdklasse.

Bij aankomst op het sportpark in Doorwerth viel geregeld de naam van ons oude sportcomplex De Heuye. Reden hiervoor was dat Sportpark De Waayenberg van DUNO bijzonder veel gelijkenissen toonde met ons oude sportpark aan de Maasdijk. Dat oude sportpark De Heuye bleek vaak een onneembare vesting voor ploegen die toch als favoriet naar Veen kwamen. Blijkbaar gaat die gelijkenis voor DUNO ook op. Achilles Veen probeerde goed te voetballen, maar werd een beetje afgetroefd op felheid. Persoonlijke fouten deden Achilles uiteindelijk de das om. Dit resulteerde in een 5-2.

In de opstelling waren een aantal wijzigingen aangebracht. Ayden Kuijpers raakte donderdag op de training geblesseerd. Voor hem stond nu Niek Wilborts tussen de lijnen. Berry Sonnenschein moest plaatsmaken voor een basisplaats van Thijs van den Berg. Vincent van Hoof verhuisde hierdoor naar de linkerkant van de verdediging.

Al in de eerste minuut moest Jamil Kools vissen. Dat terwijl de aftrap voor Achilles Veen was. De groen-witten leken nog niet wakker te zijn en Koen Huntelaar (neefje van) had de bal al in het netje liggen. Een heel vroege achterstand dus voor Achilles Veen, maar ook nog tijd genoeg om orde op zaken te stellen.

Achilles Veen pakte het initiatief en wist al snel de gelijkmaker te produceren. Sen Aerts werd in de negende minuut gelanceerd, maar moest met zijn linker proberen de keeper te verschalken. Dit lukte hem niet, maar Sem van der Pijl was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. 1-1

In het halfuur dat volgt blijft Achilles Veen goed voetballen en het regent dan ook kansen om op voorsprong te komen. Twee grote kopkansen voor Rémon Koenen gaan net over. Een doelpunt van Sen Aerts wordt afgekeurd omdat hij hands zou hebben gemaakt en een afstandsschot van Teun Sebregts zweeft ook nipt over.

Gek genoeg is het in de 38e minuut DUNO dat op voorsprong komt. Vincent van Hoof laat een bal over de achterlijn rollen terwijl hij er vanuit gaat dat het een achterbal is. De assistent wijst echter met zijn vlag naar de hoekvlag en vanuit de hoekschop maken de gastheren de 2-1.

Ook in de resterende minuten voor rust blijft Achilles Veen op jacht naar een doelpunt. Rémon Koenen probeert het nog een keer vanuit een moeilijke hoek en Sem van der Pijl ziet zijn schot ook net voorlangs gaan. Dit betekent een 2-1 ruststand.

Ook in de tweede helft is er veel balbezit voor Achilles, maar de kansen zijn niet meer zo talrijk als in de eerste helft. Rémon Koenen bezorgt zijn tegenstander een gele kaart wanneer hij geen andere optie meer heeft dan het neerhalen van Koenen en Rico Geeroms moest geel incasseren wanneer hij met gestrekt been in komt misschien zelfs wel ontsnapt aan een rode kaart.

Na 61 minuten spelen is het Jamil Kools die de thuisploeg in een zetel helpt. De thuisploeg neemt een hoekschop en Kools roept dat hij hem heeft en pakt hem ook, maar laat de bal zo in het doel vallen. 3-1

Vanaf dan gaat Achilles Veen risico’s nemen, maar voordat de technische staf de kans heeft om aanvallend te wisselen is het leed eigenlijk al geschied. Al in de 66e minuut countert DUNO naar een 4-1 voorsprong. Thomas de Man en Kevin van Kempen worden nog ingebracht voor Sen Aerts en Vincent van Hoof, maar het mag niet echt meer baten.

In de 80e minuut ziet Maarten Boddaert een tegenstander volledig over het hoofd en speelt hem zo de bal in de voeten. De aanvaller weet wel raad met dit buitenkansje en schiet buiten bereik van Jamil Kools de 5-1 binnen.

Pas in de 84e minuut weet Achilles Veen nog wat terug te doen. Rémon Koenen maakt er met een mooi afstandsschot nog 5-2 van. Voor hem wel alweer zijn derde competitietreffer van dit seizoen.

Zo lijdt Achilles Veen een toch wat geflatteerde 5-2 nederlaag die dus vooral tot stand kwam door het maken van persoonlijke fouten. Zo staat Achilles Veen na drie wedstrijden op een toch wel teleurstellend aantal van 3 punten. Op dit moment nog genoeg voor de elfde plaats.

Opsteling Achilles Veen
Jamil Kools, Sem van der Pijl (46′ Rico Geeroms), Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof (75′ Thomas de Man), Teun Sebregts, Niek Wilborts, Theo Martens, Rémon Koenen, Sen Aerts (73′ Kevin van Kempen), Diego Meerveld

Sportlust ’46 ging als koploper de derde speelronde in en bleef dat ook. Het leed weliswaar puntenverlies bij SC Feyenoord (2-2), maar is met 7 punten nog steeds koploper. Ook Rijnvogels (0-1 winst bij ’s-Gravenzande) staat op 7 punten, evenals Jodan Boys en Capelle. Deze laatste twee ploegen kwamen in Gouda niet verder dan 0-0.

Overige uitslagen: ARC – DHSC 0-3, Rijsoord – Achilles ’29 4-1, AZSV – Spijkenisse 3-2 en Zwaluwen – Smitshoek 3-3

Zaterdag 21 september wacht Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Om 14:30 uur staat de wedstrijd tegen naamgenoot Achilles ’29 op het programma.