Voorbeschouwing Achilles Veen – Zwaluwen

Zaterdag 30 november komt Zwaluwen Vlaardingen op bezoek in Veen. De twaalfde speelronde van dit seizoen en de tweede speelronden van de tweede periode. De gasten uit Vlaardingen komen sinds 2010 uit in de zaterdag Hoofdklasse en zijn in die jaren over het algemeen een stabiele middenmoter of subtopper gebleken.

Van de 12 onderlinge ontmoetingen wist Achilles Veen er 6 te winnen en Zwaluwen trok 4 maal aan het langste eind. Afgelopen seizoen wist Zwaluwen de thuiswedstrijd met 1-0 te winnen en in Veen werd het 0-0.

Afgelopen zaterdag wist Zwaluwen, na de overwinningen op Jodan Boys en Spijkenisse, ook 3 punten te pakken thuis tegen Achilles ’29: 5-3. Doordat Achilles Veen voor de derde maal op rij verloor (deze keer uit bij Feyenoord) werden de groen-witten op de ranglijst gepasseerd door Zwaluwen. De Vlaardingers staan nu op de zevende plaats met 18 punten. Achilles Veen volgt op de elfde plaats met 3 punten minder. Beide ploegen hebben overigens een exact gelijk doelsaldo.

Achilles Veen zit dus in een neerwaartse spiraal en er zal hoofdtrainer John Karelse alles aan gelegen zijn om die neerwaartse spiraal aanstaande zaterdag te doorbreken en eindelijk weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Zwaluwen komt dus juist met een goed gevoel naar Veen, want de Vlaardingers verloren 12 oktober voor het laatst en ze zullen de weg naar boven willen doorzetten. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden!

De wedstrijd op De Hanen Weide begint zoals u gewend bent om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sven Spaan uit Grootebroek. Hij wordt geassisteerd door Burak Kaya en Mitchell Adriaans.

Uiteraard zal er ook weer een Pupil van de Week in de watten gelegd worden. De beurt is aan Tess Verbeek. Tess is 7 jaar, zit in groep 4 van de OBS J. Henri Dunant en voetbalt in de JO8-2 (meestal als aanvaller). Haar favoriete clubs zijn natuurlijk Achilles Veen en (ook natuurlijk) Ajax! Haar favoriete voetballer is Oranje Leeuwin Lieke Martens en haar favoriete spelers van Achilles Veen zijn Ayden Kuijpers en Thijs van den Berg. Tess voorspelt een 5-3 overwinning voor Achilles Veen!

Het team van de week is de JO10-1. Zei zullen de spelers met vlaggen verwelkomen op het veld en in de rust zullen ze het tegen elkaar gaan opnemen voor de Rabobank Penaltybokaal!

Naast al het voetbalgeweld zal er deze middag ook aandacht zijn voor verschillende goede doelen. Gijsbert Honcoop van HS-PAS heeft weer het initiatief genomen om een zogenaamde ‘samen sterk actie’ op poten te zetten. Er wordt geld ingezameld voor Lunchroom Je Kans, Villa Pardoes en voor de jeugdafdeling van Achilles Veen. KLIK HIER voor meer informatie over deze actie. Er kan uiteraard nog gedoneerd worden!

Vanaf 18:00 uur wordt er in de kantine door ons tweede elftal een gezellig feestje georganiseerd met medewerking van DJ Montaya en een mystery guest. #nix18 #entreegratis