Voorbeschouwing Achilles Veen – XerxesDZB

Zaterdag 6 april speelt Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter XerxesDZB uit Rotterdam.

De Rotterdamse ploeg heeft het erg moeilijk dit seizoen en wist pas twee wedstrijden te winnen. Het lijkt er dus sterk op dat hun terugkeer in de Hoofdklasse van korte duur zal zijn met inmiddels een achterstand van 11 punten op een plaats in de nacompetitie. Echter, één van de twee behaalde overwinningen behaalde de ploeg in de laatste wedstrijd thuis tegen Spijkenisse, dus wie weet wat voor krachten dit los zal maken om wellicht nog een laatste strohalm te grijpen.

Qua onderlinge resultaten delft de Rotterdamse thuisploeg ook het onderspit. Van de 7 vorige ontmoetingen wist Achilles Veen er 5 te winnen. XerxesDZB was alleen in 2012 twee maal te sterk voor Achilles. De laatste ontmoeting in november werd een 3-0 overwinning voor de groen-witten.

Achilles Veen heeft de afgelopen week laten zien in goeden doen te zijn. Zaterdag werd uit bij FC ’s-Gravenzande een vrij eenvoudige 3-1 zege geboekt en afgelopen dinsdag bereikte de ploeg van de toen nog geschorste Johan van Bijsterveld met een 2-0 overwinning op Unitas zondag de halve finale van de districtsbeker. Interim coach Van Bijsterveld heeft zijn schorsing inmiddels achter de rug en mag zaterdag dus gewoon weer op de bank plaatsnemen.

De wedstrijd begint zaterdag op De Hanen Weide om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl. Hij wordt geassisteerd door M. Fieret en I.J. Larijn.

Pupil van de Week is Joas van Dongen. Hij speelt in de JO8-1 op het middenveld of voorin. Hij zit in groep 4 van de Oranje Nassauschool. Zijn favoriete voetbalclubs zijn PSV en FC Barcelona en zijn favoriete voetballers Messi en Ronaldo. Zijn favoriete voetballen van Achilles Veen is Sen Aerts! Joas voorspelt een 4-2 overwinning voor Achilles Veen!