Voorbeschouwing Achilles Veen – vv Gemert

teamfoto 2020-2021

Na de mooie zege van afgelopen zaterdag op DHSC wacht Achilles Veen aanstaande woensdag (7 oktober) alweer een volgende belangrijke wedstrijd. Namelijk de tweede en laatste voorronde van de TOTO KNVB beker. In de wedstrijd tegen zondag derde divisionist vv Gemert staat dus plaatsing voor het hoofdtoernooi op het spel.

De KNVB heeft afgelopen zaterdag al geloot voor die eerste ronde en voor de winnaar van Achilles Veen – vv Gemert is een uitwedstrijd uit de koker gekomen tegen de winnaar van De Treffers – Barendrecht. Helaas voor de supporters (en de clubkas) zal er ook aanstaande woensdag zonder publiek gespeeld moeten worden. Ook deze wedstrijd is weer te volgen via de livestream op ons YouTube kanaal. De beelden van afgelopen zaterdag zijn inmiddels ruim 1700 keer bekeken. Uiteraard is er woensdag ook weer uitgebreid verslag van de wedstrijd via Twitter.

Achilles Veen kan woensdag dus met een goed gevoel aan de aftrap staan. Door de overwinning op DHSC werd zaterdag de (gedeelde) koppositie gegrepen en in de voorbereiding werd ook al eens afgerekend met vv Gemert. Het oefenduel op De Hanen Weide op 18 augustus eindigde door een goal van Rémon Koenen in 1-0. Dat zegt natuurlijk niets over aanstaande woensdag, want ook vv Gemert heeft de smaak te pakken. Het begon moeizaam aan de competitie in de derde divisie, maar afgelopen zaterdag werd op bezoek bij Dongen de eerste overwinning geboekt: 0-1. Gemert bereikte de tweede voorronde van de beker door in de verlenging ACV met 2-0 te verslaan. Achilles Veen versloeg op eigen veld NWC uit Asten met 5-0.

De wedstrijd heeft ook nog familiair tintje. Achilles Veen middenvelder Bart Westerlaken zal tegenover zijn jongere broer Mark komen te staan, die bij vv Gemert in de verdediging speelt.

De wedstrijd begint woensdag om 20:00 uur en staat onder leiding van Jonathan van Dongen. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeroen van der Waaij en Brett Smets.