Voorbeschouwing Achilles Veen – USV Hercules

Zaterdag 17 augustus staat voor Achilles Veen 1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019/2020 op het programma. Het is meteen een belangrijke wedstrijd, want er staat plaatsing voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB beker op het spel. Het gaat hier om de eerste kwalificatieronde. Bij winst zal er nog een kwalificatiewedstrijd gespeeld moeten worden. Mocht die ook gewonnen worden, dan gaat Achilles Veen de koker in tijdens de grote loting en kunnen alle betaald voetbalclubs geloot worden.

De tegenstander is USV Hercules uit Utrecht. Een voor ons onbekende tegenstander die uitkomt in de derde divisie zondag. Afgelopen seizoen eindigden de Utrechters op de elfde plek, maar de club kende een goede voorbereiding met overwinningen op onder andere Quick Boys en GVVV. Achilles Veen kende echter ook een uitstekende voorbereiding, dus dat belooft een mooi pot voetbal te worden.

In de recente geschiedenis wisten beide clubs al eens het hoofdtoernooi te bereiken. Hercules speelde twee jaar geleden in de eerste ronde van het bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen FC Groningen die werd afgewerkt in de Galgenwaard. De Groningers waren met 4-2 te sterk voor de Utrechters.

Achilles Veen bereikte 1 jaar eerder ook het hoofdtoernooi. In de eerste kwalificatieronde werd in Zieuwent met 4-0 afgerekend met het plaatselijke RKZVC. Doelpuntenmakers waren Sen Aerts (2x), Ronnie Reniers en Flavio Andjole. Een ronde later mocht Achilles Veen op bezoek bij toenmalig derde divisionist HBS uit Den Haag. Na een spannende wedstrijd wist Achilles Veen ook daar aan het langste eind te trekken met 2-3. Doelpuntenmakers aan Veense zijde waren toen Rowin van Zaanen (2x) en Ayden Kuijpers.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi kwam VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek op De Hanen Weide. Zij hadden een jaar eerder nog furore gemaakt door maar liefst de halve finale van het toernooi te halen. Deze tegenstander was de Veense equipe dan ook te machtig. Het werd op De Hanen Weide 1-4 voor de gasten.

Ook in 2000 wist Achilles Veen zich al eens te plaatsen voor de eerste ronde. Toen werd deze nog afgewerkt in een poulefase. Er werd met 4-1 verloren van Helmond Sport. Met 3-1 gewonnen van UDI ’19 en met 2-2 gelijkgespeeld tegen Eindhoven. Dit was niet voldoende om de volgende ronde te halen.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jaafar Aafouallah. Hij wordt geassisteerd door Jaimy Pleijte en Tom Colen.