Voorbeschouwing Achilles Veen – sv Poortugaal

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 6 november staat voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is sv Poortugaal. Beide clubs hebben geen gezamenlijke geschiedenis. Sv Poortugaal is namelijk pas in 2018 ontstaan door een fusie tussen VV Oude Maas en PSV Poortugaal. Ook tegen die twee clubs kwam Achilles Veen nooit in actie.

Poortugaal doet het dit seizoen (misschien wel boven verwachting) goed in de Hoofdklasse A. De ploeg van Hoofdtrainer Peter Klomp wist van de 9 gespeelde wedstrijden er al 4 te winnen. Er werden slechts twee wedstrijden verloren. Dit brengt de blauw-zwarte formatie op een keurige zesde plaats met 15 punten.

Achilles Veen is door de overwinning van DHSC en door zelf gelijk te spelen bij DUNO één plekje gezakt op de ranglijst en staat nu dertiende. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van John Karelse de lastige uitwedstrijd bij DUNO. De ploeg had het duidelijk moeilijk op het zware veld, maar creëerde desondanks toch meer dan 10 kansen. Gelukkig vond Ousmane Traore in de extra tijd nog wel het net waardoor de zesde nederlaag van het seizoen werd voorkomen.

Zaterdag zal de groen-witte formatie er uiteraard weer alles aan gaan doen om de drie punten in Veen te gaan houden. De wedstrijd op Sportpark De Hanen Weide begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidrechter Luc Baars. Hij wordt daarbij geassisteerd door Nick Veldhuis en Jasper Westland.

Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week! Sara Verveer is de gelukkige deze keer. Sara is 9 jaar en speelt in de JO10-2 als links-achter. Sara voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!