Voorbeschouwing Achilles Veen – Smitshoek

Teamfoto zonder tekst

Na een periode van ruim 10 maanden zonder competitievoetbal gaat het zaterdag 28 augustus eindelijk weer beginnen! Ondanks dat Achilles Veen bij het afbreken van de vorige competitie koploper was, willen we daar toch niet meer te veel naar terugkijken. Er kan in tien maanden veel gebeuren, waardoor er echt sprake is van een nieuwe start! Wel kunnen we even kort terugblikken op de voorbereiding op dit seizoen.

Met een vijftal nieuwe spelers in de gelederen begon Achilles Veen 1 aan het nieuwe seizoen. In de oefencampagne werd er onder andere ruim gewonnen van derde divisionist Dongen. Er werd nipt verloren van SteDoCo en tweede divisionist ASWH werd lang in bedwang gehouden, maar trok uiteindelijk toch met 1-3 aan het langste eind. Afgelopen zaterdag werd er op Sportpark Het Almbos met 0-2 gewonnen van eersteklasser GRC 14.

Zaterdag wacht op De Hanen Weide een treffen met een inmiddels toch wel vertrouwde tegenstander, namelijk Smitshoek. Smitshoek speelt sinds 2012/2013 in de Hoofdklasse met een uitstapje van 1 jaar naar de eerste klasse. De club uit Barendrecht weet het Achilles Veen vaak behoorlijk lastig te maken en de onderlinge balans is dan ook redelijk in evenwicht. Van de afgelopen 13 ontmoetingen weten de Barendrechters en een meer te winnen dan de ‘groen-witten’. In het afgelopen seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook al een keer tegen. Toen werd het op sporpark Smitshoek maar liefst 3-6 door onder andere 4 doelpunten van Thomas de Man!

Aanstaande zaterdag weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen! De wedstrijd op Sporpark De Hanen Weide begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen. Hij wordt geassisteerd door Rudy Klaassen en Mitchell Adriaans.

Uiteraard is er zaterdag ook een Pupil van de Week! Marije Romijn is de gelukkige! Marije is 9 jaar en speelt komend seizoen in de JO10-2. Marije wil later graag in een kledingwinkel werken en ze wil heel graag in het dameselftal van Achilles Veen gaan voetballen! Marije voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen.