Achilles Veen begint competitie met thuisnederlaag

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 28 augustus begon voor Achilles Veen 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Smitshoek. De ploeg uit Barendrecht is voor Achilles Veen vaak een lastige tegenstander, zo ook afgelopen zaterdag. De gasten namen terecht de punten mee naar huis door op De Hanen Weide met 1-2 te winnen.

Achilles Veen moest aan de wedstrijd beginnen zonder de geblesseerde aanvoerder Thijs van den Berg. In de openingsfase is er hoofdzakelijk balbezit voor Achilles Veen en dit resulteert na 5 minuten al in de eerste kans voor Thomas Schilders. Hij raakt de bal echter niet lekker en zijn inzet is een eenvoudige prooi voor de Barendrechtse doelman. Na een klein kwartiertje ontsnapt de thuisploeg aan een achterstand wanneer Smitshoek vanuit een hoekschop op de paal kopt.

Even later probeert Thomas Schilders het nog een keer zonder succes van afstand, maar na 20 minuten spelen is het wel raak. Thomas Schilders is alert wanneer de doelman een hoekschop uit zijn handen laat vallen en zet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

In het vervolg van de eerste helft is Smitshoek duidelijk gevaarlijker en onder andere door een goede redding van Jordy Zielschot blijft de Veense voorsprong nog tot de rust op het scorebord staan.

Ook na de rust een gevaarlijker Smitshoek en dat resulteert al in de 54e minuut in de verdiende gelijkmaker voor Smitshoek. Veen-trainer John Karelse probeert met wissels het tij te keren en laat Rémon Koenen, Teun Sebregts, Rico Geeroms en Gino Dix invallen. Achilles Veen krijgt ook het betere van het spel en zet Smitshoek onder druk. 10 minuten voor tijd volgt een grote kans voor Teun Sebregts, maar hij mist de voorzet van Rémon Koenen.

En dan in de 84e minuut valt toch de 1-2 aan de andere kant waardoor Smitshoek, over de hele wedstrijd gezien terecht, de 3 punten kan meenemen naar Barendrecht.

Voor Achilles Veen een teleurstellend begin van de competitie.

Jordy Zielschot, Mats van Huijgevoort, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Glenn Kools (66’ Rico Geeroms), Niek Wilborts (60’ Teun Sebregts) , Maarten Boddaert, Jay-Jay Meierdres (60’ Rémon Koenen), Thomas Schilders (77’ Gino Dix), Thomas de Man

Uitslagen eerste speelronde: Jodan Boys – ARC 0-1, ’s-Gravenzande – Capelle 2-3, Poortugaal – DHSC 1-1, Zwaluwen – Spijkenisse 1-1, FC Rijnvogels – Achilles ’29 2-1, SC Feyenoord – Rijsoord 4-0, DUNO – Scherpenzeel 4-1